37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Moldova și Ucraina vor ridica interdicțiile la tranzitul transportului de mărfuri

Moldova și Ucraina vor ridica interdicțiile la tranzitul transportului de mărfuri

05.08.2016710 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Pînă la 1 octombrie 2016 Moldova și Ucraina vor ridica restricțiile reciproce la tranzitul transportului de mărfuri, relatează NOI.md.

Acest fapt l-a comunicat viceministrul Infrastructurii al Ucrainei Viktor Dovgani, comentînd pentru mass-media ucraineană rezultatele negocierilor susținute la finele săptămînii trecute la Chișinău în cadrul grupului de lucru moldo-ucrainean pentru problemele transportului.

El a menționat că a semnat un Protocol cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Rutiere al Moldovei în care se prevede că pînă la 1 octombrie 2016 vor fi introduse modificări la Acordul privind comunicația internaționala auto din 20 martie 1993 pentru liberalizarea transportului și anularea autorizațiilor de tranzit între cele două țări.

„Din partea sa partea ucraineană va ridica toate restricțiile, iar cea moldovenească - din partea sa", a explicat Viktor Dovgani. El a precizat că este vorba despre transportul de marfă și a spus că de ridicarea restricțiilor la tranzit în primul rînd este interesată partea moldovenească. În virtutea situării geografice și a suprafeței republicii tranzitul este mai puțin interesant pentru transportatorii ucraineni, decît pentru cei moldoveni.

„Astăzi raportul între cotele de tranzitului efectuat de Moldova și Ucraina constituie circa 70 la sută față de 30 la sută. Este vorba despre transportul de mărfuri, dar partea moldovenească își dorește să fie ridicate și restricțiile la transportul de pasageri", a comunicat viceministrul Infrastructurii al Ucrainei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...