37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   „Moldova – ţara cu cel mai mare suport financiar european”. Câţi euro revin pe cap de locuitor

„Moldova – ţara cu cel mai mare suport financiar european”. Câţi euro revin pe cap de locuitor

19.11.2013914 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

"Moldova - ţara cu cel mai mare suport financiar european". Câţi euro revin pe cap de locuitor

Foto: rtv.net

Republica Moldova este o ţară cu cel mai mare suport financiar european per capita dintre statele vecine UE din Est şi Sud-Est. Declaraţia aparţine şefului delegaţiei UE în RM, Pirkka Tapiola, şi a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la Pro TV. 

"Uniunea Europeană a oferit moldovenilor aproximativ 41 de euro pe cap de locuitor. Doar anul trecut, UE a oferit Moldovei granturi în valoare de 120 de milioane de euro", a specificat acesta.

Potrivit şefului delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, ţara noastră va beneficia şi în continuare de suport financiar, dacă granturile vor fi implementate eficient.

Totodată, oficialul a ţinut să menţioneze că modul de implementare a proiectelor europene este verificat de un sistem de audit al Uniunii Europene. "Suntem responsabili de auditul proiectelor pe care le implementam. Vrem să vedem eficienţa granturilor", a punctat Tapiola.

Ambasadorul UE în Moldova a mai spus că relaţia RM-UE se vor dezvolta în continuare în funcţie de cum vor evolua reformele din toate domeniile.

Comentarii

  1. Petru spune:

    Ar fi bine macar 1% sa daie din acestea bani sa scrie un cod fiscal nou, modern, fara tratari multiple, si credeti-ma va fi un efect mult mai mare si vizibil, de cit cele 120 mln, pe care le-au cheltuit dar unde si la ce a ajutat nu este vizibil.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...