37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Moldova așteaptă marea privatizare

Moldova așteaptă marea privatizare

19.02.20162.098 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Guvernul Moldovei a aprobat noua listă a bunurilor publice care urmează să fie supuse privatizării, în care au fost incluse peste 120 de obiecte din diferite ramuri, relatează NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei, în lista actualizată nu s-au regăsit 40 de obiecte, care au fost privatizate anterior. În afară de aceasta, din listă au fost excluse cîteva societăți pe acțiuni lichidate, precum și 20 de întreprinderi aflate în proces de insolvabilitate/faliment etc. Totodată, la solicitarea Ministerului Agriculturii, în lista patrimoniului public care urmează să fie supus privatizării au fost incluse patru pachete de acțiuni revenite în proprietatea statului, societatea pe acțiuni „Furnizarea Energiei Electrice", creată în urma reorganizării RED Nord și RED Nord-Vest, precum și 4 întreprinderi de stat.

Drept urmare, în noua listă a bunurilor publice care vor fi supuse privatizării, printre cele mai mari obiecte se regăsesc pachetele sută la sută de acțiuni și diverse cote-parte ale statului în următoarele întreprinderi: Moldtelecom, Barza Alba, Tutun-CTC, Glass Container Company, RED Nord, RED Nord-Vest, Furnizarea Energiei Electrice, UNIC, Vibropribor, Fabrica de sticlă din Chişinău, Nodul Hidroenergetic Costeşti, Aeroport Catering, Gara Nord, Air Moldova, Sanatoriul „Constructorul", Moldcinema, Circul din Chişinău, Tipografia Centrală, Combinatul Poligrafic din Chişinău, hotelurile Zarea și Chișinău din capitală, Sanatoriul „Sănătatea" de la Sergheevka, baza de odihnă „Moldova" din satul Iasinia, regiunea Transcarpatia, Ucraina etc.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...