37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Moldova – a opta piata de asigurari din CSI dupa volumul afacerilor

Moldova – a opta piata de asigurari din CSI dupa volumul afacerilor

03.02.2016892 views xprimm.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Piata de asigurari din Moldova ocupa a 8-a pozitie in clasamentul pietelor de asigurare din spatiul CSI, dupa volumul de prime brute subscrise inregistrate in primele 9 luni din anul precedent, arata un clasament realizat de catre redactia portalului specializat www.xprimm.md.

Astfel, piata de profil din Moldova ocupa o cota de piata de 0,34% in CSI, avand in perioada de referinta un volum total de subscrieri in valoare de 44,16 milioane euro.

Rusia conduce clasamentul pietelor de asigurare din CSI, cu un volum de prime de 10,4 miliarde euro, urmata de Ucraina (910 milioane euro), Kazahstan (731 milioane euro), Belarus (300,13 milioane euro), Azerbaidjan (287 milioane lei), Uzbekistan (135 milioane euro) si Georgia (109 milioane euro).

Potrivit datelor statistice, in perioada ianuarie-septembrie 2015, piata de asigurari din spatiul CSI a insumat un volum total de subscrieri de 13,03 miliarde euro, in scadere cu aproape 27% comparativ cu perioada similara din 2014.

Astfel, afacerile asiguratorilor (calculate in euro) au scazut aproape in toate tarile analizate (cu exceptia Uzbekistanului si Georgiei), din cauza devalorizarii masive a valutelor nationale fata de valuta europeana. Prin urmare, in tari precum Rusia, Belarus, Kazahstan, Kyrgyzstan si Ucraina scaderea a fost intre 13% si 30%.

Totodata, cu aproape 25%, pana la 5,6 miliarde euro, au scazut daunele platite de asiguratorii care isi desfasoara activitatea pe pietele de profil din CSI, comparativ cu primele noua luni ale anului 2014. In topul companiilor selectate in functie de volumul daunelor platite, piata de asigurari din Moldova ocupa locul 9 din clasament.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...