37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Modificare în Codul fiscal: Ar putea fi eliminată obligaţia de eliberare a facturii fiscale

Modificare în Codul fiscal: Ar putea fi eliminată obligaţia de eliberare a facturii fiscale

02.09.20151.398 views Independent.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Codul fiscal ar putea fi modificat, asta după ce un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat astăzi la Biroul Permanent al Parlamentului.

Proiectul de lege prevede excluderea obligativităţii eliberării facturii fiscale, cu excepţia cazurilor în care este solicitată de cumpărător, în cadrul comerţului electronic, cu plata în numerar şi/sau cu alt instrument de plată, şi utilizarea mecanismelor de control aplicate agenţilor economici, pentru care eliberarea facturii fiscale nu este obligatorie.

Iniţiativa legislativă, urmăreşte scopul de a exclude condiţiile pentru o concurenţă neloială, de a susţine şi încuraja comerţul electronic, dar şi de a reduce încălcările fiscale în acest domeniu.

În redacţia actuală, art. 117 din Codul Fiscal aplică în mod diferit, pentru mai multe categorii de antreprenori, condiţia unică de eliberare sau neeliberare a facturii fiscale la achitarea pentru produse sau servicii în numerar, ceea ce contravine normei generale din Legea cu privire la antreprenoriat şi întreprinderi.

Comentarii

 1. Pentru spune:

  Sau dat seama ca nu trebuia sa introduca factura fiscala pentru comert electronic, iar acum repara greseala, dar sint salvatorii comertului electronic

 2. Supercontabil spune:

  Pechea ce esti asa de noduros? Parca toti sunt de vina tie)))

 3. Petru spune:

  Eu nu sint noduros, eu sint pentru o legislatie buna, care nu produce probleme mediului de afaceri si pentru contabili. Dvs, fiind supercontabil trebuie sa intelegeti ca orice modificare nechibzuita duce la probleme ale contabililor si companiilor. De aceia sint de parerea ca inainte de a introduce vreo modificare mai ales in codul fiscal, trebuie foarte bine de studiat din toate punctele de vedere ca sa nu produca consecinte negative.
  Introducerea facturii fiscale in comertul electronic din mai 2015, este un exemplu foarte bun in acest sens. Va dati seama acum ca dvs vreti sa procurati prin internet de exemplu un buchet de flori pentru un alt contabil :), automat de la dvs se va solicita toate datele personale, copia buletinului pentru a putea fi emite o factura fiscala pe numele dvs., pe care inca dvs va trebui sa o semnati. Si aici deja apar mai multe discutii si probleme, costuri suplimentare pentru o vinzare de 100 de lei. Nu stiu daca se incurajeaza prin acest mod comertul electronic.

  1. Supercontabil spune:

   Ei bine. Daca strigam prin comentarii si asa mai departe pierdem timpul. Trebuie sai obligam direct, prin dispozitii, sindicate, judecati, iata atunci vom face schimbari dar asa credema nu are rost. Eu 1 an de zile ma judec cu o institutie, de 2 ori incheieri definitive lea m intors inapoi ) Cam asa, dar e greu.

  2. Petru spune:

   Ma bucur ca sinteti de acord ca nu sa procedat corect. Asta este principalul. In rest succese si rezultate bune

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...