37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Modificările în Legea taxei pentru poluarea mediului, votată în lectură finală

Modificările în Legea taxei pentru poluarea mediului, votată în lectură finală

29.03.20171.062 views Monitorul Fisc.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Parlamentul RM cu pași avansați a adoptat modificările la Legea nr.1540-XIII din 25 februarie 1998 privind plata pentru poluarea mediului.

Proiectul de lege care prevede concretizarea listei mărfurilor, care, în procesul utilizării, cauzează poluarea mediului şi anume ambalajul din plastic, ambalajul compozit şi ambalajul din aluminiu, care conţin produse cu o consistenţă lichidă indiferent de viscozitate, a fost votat de Parlament în lectura a doua. 
Potrivit proiectului, cota taxei pentru mărfurile menţionate va fi stabilită în funcţie de puterea de poluare a mediului înconjurător, conform anexei nr.8.
Totodată, proiectul prevede scutirea de taxă pentru mărfurile care, în procesul utilizării, cauzează poluarea mediului pentru ambalajul aferent medicamentelor prevăzute de Legea cu privire la medicamente din 17 decembrie 1997, precum şi ambalajul aferent dispozitivelor medicale prevăzute de Legea cu privire la dispozitivele medicale nr.92 din 26 aprilie 2012.
După ce a fost prezentat raportul Comisiei pentru a doua lectură au parvenit foarte multe insistări de a ne convoca din nou, din partea producătorilor autohtoni, importatorilor, Serviciului Fiscal de Stat şi Ministerului Finanţelor. Reieşind din promovarea cât mai urgentă a Legii s-a ajuns la concluzia că propunem să fie completată Anexa nr. 8 din Lege cu o poziţie tarifară care a fost exclusă din legea veche şi anume 4811, a menţionat preşedintele Comisiei administraţie publică, dezvoltare regională, mediu şi schimbări climatice, Violeta Ivanov.
Proiectul a fost votat în prima lectură în şedinţa Legislativului din 17 martie 2017.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...