37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Modificări în legislație. Produsele autohtone ar putea ocupa 50 la sută din lungimea rafturilor din magazine

Modificări în legislație. Produsele autohtone ar putea ocupa 50 la sută din lungimea rafturilor din magazine

25.04.20181.131 views realitatea.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Agenții economici ar putea fi obligați ca nu mai puţin de 50% din lungimea lineară a raftului din market și magazin să fie destinat expunerii şi vânzării produselor fabricate în Republica Moldova. Un proiect de lege pentru modificarea şi completarea unor acte legislative a fost discutat ieri, în cadrul ședinței grupului de lucru, organizat pe platforma Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe.

Potrivit autorilor proiectului, măsurile au fost întreprinse cu scopul de a susţine comercializarea produselor alimentare autohtone în punctele specializate.

O altă modificare se referă la plafonarea reducerilor comerciale pentru produsele alimentare cu maxim 10% în scopul balansării puterii de negociere a părților contractante. Discuțiile au vizat și perioada stabilită pentru acţiunile și activităţile de marketing şi publicitate. Propunerea este ca perioada de promoție să fie de până la 60 de zile pe an per produs. Totodată s-a noile modificări prevăd aspecte legate de termenul de plată a facturilor, procedura de retur a produselor alimentare etc.

La discuțiile organizate au participat deputați, producători, comercianți și reprezentanți ai asociațiilor. Astfel, au fost abordate completările propuse la Legea cu privire la comerţul interior, precum și noile noțiuni cu referire la acţiunile/activităţile de marketing şi publicitate, furnizor, reduceri comerciale etc.

Noile prevederi ar urma să fie aplicate la 6 luni de la data publicării.

Potrivit președintelui Comisiei economie, buget și finanțe, Ștefan Creangă, proiectul a fost înregistrat în Parlament și urmează a fi discutat la ședința Comisiei la începutul lunii mai.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...