37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Modificări la unele norme de efectuare a operaţiunile valutare

Modificări la unele norme de efectuare a operaţiunile valutare

04.01.20111.148 views Banca Naţională a RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Modificări la unele norme de efectuare a operaţiunile valutare

 

Recent au intrat în vigoare modificările şi completările la Regulamentul privind condiţiile şi modul de efectuare a operaţiunilor valutare aprobate de Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a Moldovei.

Urmare modificărilor operate, persoanele juridice rezidente pot cumpăra de la băncile licenţiate valută străină contra lei moldoveneşti cu orice scop legal, inclusiv în scopul efectuării în favoarea altor rezidenţi a plăţilor şi transferurilor în valută străină permise pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi în scopul gestionării lichidităţii şi riscurilor valutare aferente. Prezentarea la banca licenţiată a documentelor ce confirmă scopul în care persoana juridică rezidentă cumpără valută străină nu este obligatorie. Valuta străină cumpărată poate fi păstrată în orice tip de cont bancar al persoanei juridice rezidente fără limite de timp.

De asemenea, conform amendamentelor la regulamentul sus-menţionat, a fost simplificată procedura aferentă cumpărării valutei străine contra lei moldoveneşti atât pentru persoanele juridice rezidente, cât şi pentru bănci.

Totodată, Banca Naţională a Moldovei atrage atenţia persoanelor interesate că cerinţa de prezentare la banca licenţiată a documentelor justificative în cazul efectuării plăţilor şi transferurilor în cadrul operaţiunilor valutare rămâne în vigoare.

Liberalizarea normelor aferente cumpărării de către persoanele juridice rezidente a valutei străine contra monedei naţionale nu exonerează băncile licenţiate şi clienţii acestora de respectarea prevederilor legislaţiei Republicii Moldova în domeniul prevenirii şi combaterii spălării banilor şi finanţării terorismului.

Comentarii

  1. Adrian spune:

    Demult trebuiea sa permita asa ceva

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...