37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Modificări la Codul Muncii: Angajatorii vor fi obligați să ofere femeilor însărcinate 16 ore libere pentru investigații medicale, fără rețineri la salariu

Modificări la Codul Muncii: Angajatorii vor fi obligați să ofere femeilor însărcinate 16 ore libere pentru investigații medicale, fără rețineri la salariu

29.11.2016503 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

„Angajatorii au obligația de a acorda salariatelor gravide maximum 16 ore pe lună, în cazul în care investigațiile se pot efectua doar în timpul programului de lucru, fără diminuarea drepturilor salariale", această prevedere a fost votată în prima lectură de către Parlament și va fi introdusă în Codul Muncii.

„Proiectul de lege vine pentru a ne asigura că femeile au timp suficient pentru investigații, pentru ca la sfârșitul sarcinii să avem un copil sănătos și o mamă sănătoase", a declarat Liliana Palihovici.

Acest drept se acordă de către angajator, la cererea angajatei gravide, în limita a 16 ore pe lună, dar cu condiția că această investigație medicală nu se poate efectua decât în timpul programului de lucru. Confirmarea acestor investigații sunt recomandările în scris a medicului de familie sau a medicul specialist.

De menționat că de acest drept beneficiază femeile gravide din România și Marea Britanie. Tot acolo, se optează pentru dreptul tatălui de a însoți soția la minim 2 controale medicale în timpul sarcinii cu oferirea de timp plătit de angajator.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...