37.9k
Home  »  Articole  »  Întrebări-Răspunsuri   »   Modalitatea de încetare a contractului individual de munca din inițiativa angajatorului

Modalitatea de încetare a contractului individual de munca din inițiativa angajatorului

  Modalitatea de încetare a contractului individual de munca din inițiativa angajatorului Întrebare: Care e procedura de eliberare a unui angajat care nu-și îndeplinește atribuțiile. Menționăm ca angajatul nu întirzie la serviciu, are un comportament adecvat.. problema este în munca necalitativă pe care o face acesta. Raspuns: Încetarea contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului este numită concediere. Codul muncii împ...

Această informație este protejata

Pentru a vizualiza vă rugăm să vă autentificați

Inregistrare Autentificare

Comentarii

 1. Ss spune:

  Cand un angajator doreste sa dea afara un salariat nu asteapta 1 an sa i urmareasca toate actiunile, ar insemna sa piarda timp util pe care l-ar putea valorifica in alt fel decat prin supravegherea unui om. Daca stam sa ne bazam pe ce zice legea dam faliment imediat. La nivel teoretic e corect si legal , in practica insa e foarte improbabil sa se aplice ce scrieti mai sus.

 2. Igor spune:

  Cred ca ar trebui ca conducatorul sa dea niste sarcini masurabile si apoi sa sanctioneze neindeplinirea lor.

 3. Lilia spune:

  Încetarea contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului este numită concediere. Codul muncii împarte motivele care duc la concediere în motive care ţin de persoana salariatului —- îndeplinirea condiţiilor de pensionare..de ce duceti specialistii in eroare…..

 4. Lilia spune:

  Conform art. 208 Codul muncii…Refuzul de a prezenta explicaţia cerută se consemnează într-un proces-verbal semnat de un reprezentant al angajatorului şi un reprezentant al salariaţilor ….si nu „cazul prezenței a cîtorva sancțiuni disciplinare care au actiunea timp de 1 an de zile şi au fost consemnate printr processe-verbale”…o alta alcuna….

 5. Natalia spune:

  În caz că ești un manager tînăr și vii într-un colectiv format e foarte greu de urmat cele prevăzute de lege: practic nimeni nu dorește să semneze astfel de procese verbale sau se pun punte și luntre pentru coleg (se gîndesc că și ei pot fi următorii). În caz de încălcare salariatul invocă tot felul de explicații: că am lucrat o viață…, la noi nu se făcea așa…, nu aveți dreptul că eu am grad de invaliditate și trebuie să-mi da-ți orele ce mi se cuvin după lege… (am în vedere de profesori). În CM însă se stipulează că managerul dacă știe că cadrul respectiv prestează servicii necalitative are dreptul să nu i le dea… dar în realitate e altceva…

 6. Oxana spune:

  Cum ar fi corect de desfacut un contract de munca pe durata determinata?

 7. Oxana spune:

  Buna ziua,
  Imi spuneti va rog care ar fi procedura de desfacere a unui contract de munca pe durata determinata? Este nevoie ca angajatul sa scrie cerere de eliberare din functie si ce articol indicam in carnetul de munca? Mai sunt nuante ce difera fata de incetarea contractului din initiativa angajatului?

  Va multumesc.

 8. Alisa spune:

  Buna ziua, spuneti-mi va rog daca lucrezi ca contabil sef la buget de stat si scrii cerere la eliberare din propria initiativa ce perioada trebuie sa mai lucrezi dupa acceptarea cererii de angajator???

 9. I.V spune:

  Chit timp trebue sa treaca casa ma eliberez din functie daca sunt in deplasare,da cererea am depuso 20 zile in urma.

Articole similare

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...