37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Mizele vor fi primite doar cu aplicarea MCC cu memorie fiscală

Mizele vor fi primite doar cu aplicarea MCC cu memorie fiscală

12.07.2017738 views Monitorul Fisc.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În cazul majorării numărului de mese de joc sau a unităților de exploatare a meselor de ruletă existente la momentul eliberării licenței, taxa pentru licență se va stabili în funcție de numărul de zile calendaristice rămase până la expirarea termenului de valabilitate al licenței.

În același timp, în cazul mișcorării numărului de mese de joc sau al unităților de exploatare a meselor de ruletă la momentul reperfectării licenței, taxa pentru licență se va recalcula în funcție de numărul de zile rămase până la expirarea termenului de valabilitate al licenței.

Guvernul a susținut o inițiativă legislativă venită din partea unui grup de deputați ce se referă la perfecționarea cadrului normativ în domeniul jocurilor de noroc și aducerea în concordanță a prevederilor naționale cu aquis-ul comunitar.

Guvernul susține prezentul proiect de lege, cu unele propuneri de îmbunătățire a textului proiectului. Totodată, Guvernul intervine cu o propunere de a expune în redacție nouă unele prevederi ale Legii cu privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc, a explicat Vice-ministrul Finanțelor, Iuri Cicibaba.

Autorii au prevăzut un șir de modificări și completări ce țin de noțiunile generale ale activității, punctele de vânzare, regulile de desfășurare a jocului de noroc, loteria cifrică, termenul de valabilitate al licenței etc.

Inițiativa prevede că, pe lângă Regulile de desfășurare a jocului de noroc, organizatorii sunt în drept să mai publice Programul de jocuri, pentru a specifica modificările mai dinamice a condițiior activității sale de joc cum ar fi:

  • orarul tragerilor;
  • coeficienții de joc;
  • numărul de evenimente pentru care se permit mizele;
  • sistemul de jakpot;
  • câștiguri suplimentare;
  • instrucțiuni pentru jucători;
  • reguli speciale pentru plata câștigurilor.

Altă prevedere acordă dreptul mijloacelor de joc specifice pentru loteria momentană să fie distribuite liber prin orice puncte sau rețele comerciale, pe când, punctele de vânzare a biletelor de loterie sunt amplasate doar cu notificarea prealabilă a autorităților publice locale.

Inițiativa susținută de cabinetul de miniștri vine cu modificări și la capitolul mărimii garanției financiare.

Astfel, la desfăşurarea loteriilor în bani, garanţia financiară se stabileşte în mărime de 50% din fondul de câştiguri al loteriei fără tiraje și de 25% din fondul de câștiguri al loteriei cu tiraje. Potrivit prevederilor în vigoare, această mărime este de 100% din fondul de câştiguri al loteriei fără tiraje și, respectiv, cel puţin 50% din fondul total de câştiguri al loteriei cu tiraje.

Mijloacele de joc auxiliare folosite pentru primirea mizelor trebuie să corespundă cerințelor actelor normative, aprobate de Guvern, cu privire la aplicarea mașinilor de casă și control cu memorie fiscală pentru efectuarea decontărilor în numerar, se mai menționează în inițiativa legislativă.

Guvernul, la rândul său, vine cu îmbunătățiri asupra proiectului și propune ca în cazul suspendării licenţei pentru activitatea de întreținere a cazinoului, la cererea titularului acesteia, taxa pentru licenţă să fie recalculată din data adoptării de către autoritatea competentă a deciziei privind suspendarea licenței. Taxa pentru licență va fi calculate în baza cererii titularului licenței, iar propunerea dată va oferi posibilitatea recalculării taxei pentru licență doar în cazul în care suspendarea a avut loc la cererea titularului licenței.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...