37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ministrul Finanţelor: Veniturile din depozitele bancare ale persoanelor fizice în 2015 nu vor fi impozitate

Ministrul Finanţelor: Veniturile din depozitele bancare ale persoanelor fizice în 2015 nu vor fi impozitate

14.04.2015979 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Veniturile persoanelor fizice din depozitele bancare în 2015 nu vor fi impozitate. Indicele volumului depozitelor populaţiei în bănci depăşeşte 37 mld. lei ($2 mld.), iar a persoanelor juridice - 34 mld. lei ($ 1,9 mld.).

Solicitat de corespondentul agenţiei "Infotag" ministrul Finanţelor, Anatol Arapu, a spus că Guvernul a acceptat să prelungească această înlesnire cu încă un an, pentru a menţine atractivitatea ofertei, pentru ca populaţia să deschidă depozite la bănci.

"Această înlesnire vizează doar persoanele fizice, iar veniturile persoanelor juridice de pe urma deschiderii depozitelor la bănci vor fi impozitate", a spus ministrul.

Potrivit spuselor sale, Politica bugetar-fiscală pentru 2015 prevede înlesniri la impozitarea deţinătorilor de valori mobiliare de stat.

"Veniturile obţinute din cumpărarea VMS în anul curent, ca şi depozitele populaţiei în bănci, nu vor fi impozitate", a spus ministrul.

Vorbind despre perspectivele de semnare de către Guvern a Memorandului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), Anatol Arapu a spus că în prezent din partea Moldovei se face totul pentru ca într-un timp cît mai restrîns să fie purtate negocieri cu Fondul şi să fie aprobat un proiect coordonat al noului Program cu FMI.

Întrebat de corespondent despre termenii în care prin cea mai optimă variantă se va putea ajunge la semnarea Memorandumului, ministrul Finanţelor a dat de înţeles că totul se face în regimul care permite pregătirea şi aprobarea Programului de cooperare, pînă la vacanţa de vară.

Prim-ministrul Moldovei a invitat Misiunea Specială a FMI pentru elaborarea şi semnarea Memorandumului de cooperare. Adresarea în scris a Guvernului către directorul Departamentului pentru Europa al FMI, Poul Thomsen, i-a fost înmînată de către Chiril Gaburici noului şef al Misiunii FMI în Moldova, Ivanna Vladkova-Hollar.

Comentarii

  1. Anton spune:

    In baza carui document oficial se vede acest accept de prelungire a termenului de impozitare a dobinzzilor cu un an de catre Guvern ?

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...