37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ministrul Finanţelor: Proiectul bugetului pentru 2016 va fi înaintat în Parlament cel mult peste 10 zile

Ministrul Finanţelor: Proiectul bugetului pentru 2016 va fi înaintat în Parlament cel mult peste 10 zile

17.05.2016985 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cel mult peste 10 zile proiectul legii privind bugetul de stat pentru anul 2016 va fi expediat în Parlament.

Acest fapt a fost menționat într-un interviu exclusiv de către ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, care a specificat că "toate lucrările legate de bugetul pentru 2016 sînt la ultima etapă".

"Cred că săptămîna aceasta vom reuşi să coordonăm proiectul bugetului la comisia trilaterală, apoi să-l aprobăm la şedinţa Guvernului, pentru a expedia acest document important în Parlament", a spus ministrul.

El a menţionat că "proiectul bugetului conţine o anumită parte a finanţării externe, astfel că Guvernul nu putea prezenta acest document în Parlament fără a avea sprijinul partenerilor externi ai Moldovei". Potrivit lui, Guvernul a dat dovadă de activitate, adresîndu-se FMI-ului cu iniţiative privind reforme ce necesită a fi implementate în Moldova.

"Negocierile merg mai greu decît am aşteptat. Spre fericire, reformele propuse au fost privite pozitiv de către partenerii externi. La sfîrşitul lunii mai, în cadrul unei noi vizite, Misiunea FMI va veni cu o evaluare obiectivă a paşilor care urmează a fi întreprinşi de Guvern. Cred că rezultatele discuţiilor vor fi un fundament trainic pentru noul Program de cooperare a Guvernului şi Băncii Naţionale cu FMI", a spus ministrul.

Armaşu a subliniat profunditatea şi importanţa reformelor, în a căror privinţă Guvernul a cerut sprijinul FMI.

"În tot acest timp, în unele sectoare ale economiei reformele sînt realizate cu mare întîrziere sau sînt complet blocate. Astfel că am avut nevoie de mult timp pentru a le pregăti. Ne-am dorit ca în final ţara să semneze un Program cu FMI, care prevedea schimbări serioase, garantînd un rezultat palpabil pentru cetăţenii Republicii Moldova", a menţionat el.

"Sînt optimist, deoarece văd că avem suficient sprijin politic pentru ca Guvernul să poată obţine un program destul de bun cu FMI", a subliniat ministrul.

Fiind întrebat despre posibilitatea semnării unul nou Program cu FMI în anul 2016, ministrul a spus: "Desigur! Reformele noastre nu pot fi tergiversate, ele trebuie implementate în anul curent".

"Important e că am găsit înţelegere din partea FMI. Ţara are nevoie de sprijin financiar pentru implementarea reformelor şi modificărilor structurale serioase, care vor oferi rezultat vizibil în viitorul apropiat", a declarat Armaşu.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...