37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va asigura toate garanțiile sociale și medicale angajaților rezidenților parcurilor IT

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va asigura toate garanțiile sociale și medicale angajaților rezidenților parcurilor IT

08.09.2017506 views MMPSF
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Viceministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a participat, ieri, 7 septembrie, la deschiderea IT Business Forumului ,,Guvernul pentru ICT". Evenimentul a fost dedicat demarării procesului de creare a parcurilor IT în Republica Moldova, în baza măsurilor legislative recent adoptate.

În deschiderea evenimentului, Viorica Dumbrăveanu a informat mediul de afaceri, din domeniu IT din Republica Moldova, despre particularitățile de aplicare a Legii privind parcurile pentru tehnologia informației în domeniul asigurărilor sociale și medicale. În acest context, aceasta a menționat implicarea ministerului în procesul de elaborare și promovare a cadrului normativ în domeniu, cu accent pe oferirea garanțiilor sociale și medicale angajaților rezidenților parcului.

,,Salariații rezidenților parcului vor beneficia de toate tipurile de prestații de asigurări sociale de stat din bugetul asigurărilor sociale de stat, conform legislaţiei în vigoare (pensii, indemnizații etc.) și vor avea statut de persoană asigurată în sistemul de asigurări obligatorii de asistenţă medicală" a declarat viceministrul.

La finalul evenimentului, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și-a exprimat angajamentul de a asigura protecția socială a angajaților prin acordarea prestațiilor la survenirea riscurilor asigurate și oferirea asistenței medicale.

Forumul "Guvernul pentru ICT" este organizat de Ministerul Economiei şi Infrastructurii în parteneriat cu Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC şi a reunit reprezentanţi ai Guvernului, ai partenerilor de dezvoltare, precum şi peste o sută de oameni de afaceri.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...