37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ministerul Finanţelor se conformează cererii premierului: Platon e demis,NOUL ŞEF AL FISCULUI din 6 august va fi Nicolae Vicol

Ministerul Finanţelor se conformează cererii premierului: Platon e demis,NOUL ŞEF AL FISCULUI din 6 august va fi Nicolae Vicol

06.08.20121.265 views 24h.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministerul Finanţelor se conformează cererii premierului: Platon e demis,

NOUL ŞEF AL FISCULUI din 6 august va fi Nicolae Vicol

 

La numai câteva ore după ce premierul Filat a cerut demiterea fostului şef al fiscului, Nicolae Platon, ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţa a semnat ordinul de demitere a acestuia şi de numire în funcţia de şef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, începând cu 6 august 2012, a „omului din sistem” Nicolae Vicol.

Nicolae Vicol a fost promovat din funcţia de şef al Secţiei control fiscal regional nord a Direcţiei marilor contribuabili a IFPS, unde activează din 1998.

După o şedinţa de lucru cu angajaţii Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, prim-ministrul Vlad Filat a solicitat ministrului Finanţelor, Veaceslav Negruţa, să îl elibereze din funcţie pe şeful IFPS, Nicolae Platon, iar până în seara zilei de astăzi să fie numit un nou şef al instituţiei respective.

Conform informaţiei prezentate în şedinţă, încasările administrate de IFPS la bugetul public naţional în semestrul I al anului 2012 au fost cu 1,44 miliarde de lei mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar planul de venituri a fost executat în sumă de 1,97 miliarde de lei sau 101,6%.

Premierul s-a arătat nemulţumit de modul în care activează IFPS, menţionând că este necesar de făcut mai multe modificări. "Se creează impresia că plata impozitelor în Republica Moldova este ceva străin pentru cei care trebuie să facă acest lucru. După trei ani de zile, lipsa normei legale pentru o administrare fiscală eficientă nu mai este valabilă în calitate de argument", a subliniat premierul. Vlad Filat a precizat că în Republica Moldova în continuare există firme-fantome, cu cifre de afaceri de sute de milioane de lei şi care nici măcar TVA nu achită.

"Aceste scheme trebuiau depistate şi aplicate sancţiunile de rigoare. Pe de altă parte, avem diferite solicitări pe care nu le putem acoperi deoarece nu sunt venituri suficiente la buget", a spus Filat.

Comentarii

  1. ghenadie negara spune:

    batem in ai nostri sa se teama strainii. premierul a invocat niste motive formale ptr demisia ex-sefului, iar noul sef va aduce venituri la buget prin amenzi, alte variante nu vad, ptr ca sectia control nu poate sa aduca alte venituri. asa ca, stimati contribuabili, cumparati vaselina si schimbati linjeria. violul este garantat.

  2. Adrian spune:

    Sint de acord cu d-nu Negara, veselie toliko nacinaetsea.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...