37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ministerul Finanţelor propune ca veniturile obţinute în zona off-shore să fie impozitate

Ministerul Finanţelor propune ca veniturile obţinute în zona off-shore să fie impozitate

17.11.20091.222 views BusinessExpert
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministerul Finanţelor propune ca veniturile obţinute în zona off-shore să fie impozitate

Agenţii economici şi persoanele fizice rezidente cetăţeni ai Republicii Moldova vor fi obligaţi să plătească un impozit de 15% pe veniturile obţinute în zonele off-shore, în cazul în care propunerea Ministerului Finanţelor va fi susţinută de Guvern şi Parlament.

Potrivit proiectului de document, va fi impozitat „venitul brut ţinând cont de deducerile aferente obţinerii acestuia în zona off-shore". Impozitul urmează a fi achitat „în termen de o lună de la încheierea lunii în care a fost înregistrat" venitul.

Propunerea privind impozitarea veniturilor obţinute de persoanele juridice şi fizice în zona off-shore „are scopul de a diminua atractivitatea transferului de plusvaloare în zonele respective, prin aplicarea cotei de 15% la veniturile obţinute în zona off-shore".

Ministerul Finanţelor a mai propus completarea Codul fiscal prin care să oblige persoanele fizice rezidente cetăţeni ai Republicii Moldova care obţin venituri în zona off-shore să prezinte anual declaraţii cu privire la impozitul pe acest venit.

Zona off-shore este ţara (teritoriul) cu un regim de  înlesniri fiscale şi/sau care limitează accesul la informaţiile despre operaţiunile financiare.

 

Comentarii

  1. Adrian spune:

    Sorry, dar eu nu am inteles nimic din ceia ce va fi impozitat ??
    veniturile companiilor off-shore?? sau cheltuielile companiilor off-shore? in formularea acesta o sa fie o mie si una intrebari si se va „naste moarta” chestiunea data deoarece nu se va putea interpreta
    Rog parerile voastre!!!!!!!!!!!!!!!!!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...