37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ministerul Finanţelor continuă discuţiile privind ajustarea cadrului legal în domeniul contabilităţii la directivele UE

Ministerul Finanţelor continuă discuţiile privind ajustarea cadrului legal în domeniul contabilităţii la directivele UE

24.10.2016465 views Ministerul Finanțelor al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Pentru a asigura calitatea şi utilitatea noii Legi a contabilităţii şi a Standardelor Naţionale de Contabilitate (SNC) în procesul de ajustare a acestora la legislaţia europeană, Ministerul Finanţelor a organizat o masă rotundă la care s-au examinat propunerile de modificare a structurii şi conţinutului formularelor situaţiilor financiare. La discuţii au participat reprezentanţi ai instituţiilor de învăţămînt superior, Băncii Mondiale, IFPS, FIA, EBA, AmCham, ACAP, Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova, Ecofin-Consult şi „Pricewaterhouse Coopers Audit”.

În cadrul evenimentului a fost prezentat şi analizat cadrul de reglementare şi măsurile ce urmează a fi realizate, astfel încît acţiunile propuse să elimine constrângerile şi  impedimentele cu care se confruntă în prezent entităţile.

„Pentru noi este foarte important să avem un dialog continuu şi eficient cu cei implicaţi în proces, pentru că ne dorim să îmbunătățim calitatea raportării financiare atât pentru întreprinderile de stat, cît şi pentru cele cu capital străin”, a menţionat ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu.

Reamintim că proiectul Legii contabilităţii a fost prezentat pentru discuţii părţilor interesate în luna mai a.c. în cadrul unor dezbateri publice organizate de către Ministerul Finanţelor şi Centrul pentru Reforma Raportării Financiare (CFRR) al Băncii Mondiale.

Ajustarea cadrului legal al Republicii Moldova în domeniul contabilităţii la legislaţia UE se realizează în baza Planului de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM - UE.

Proiectul Legii contabilităţii va fi plasat pe pagina web oficială a Ministerului Finanţelor şi pe portalul guvernamental www.particip.gov.md pentru consultare publică.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...