37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ministerul Finanţelor a explicat motivul introducerii licenţierii activităţii de transport internaţional de colete

Ministerul Finanţelor a explicat motivul introducerii licenţierii activităţii de transport internaţional de colete

03.03.20121.059 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministerul Finanţelor a explicat motivul introducerii licenţierii activităţii de transport internaţional de colete

 

Licenţierea activităţii de transport internaţional de colete pentru şoferii de microbuze şi autobuze urmează să fie introdusă în Moldova nu pentru obţinerea unor mijloace suplimentare în buget, ci pentru a face ordine în acest domeniu şi a preveni introducerea în ţară a mărfurilor periculoase pentru sănătatea şi securitatea cetăţenilor. În prezent, pentru introducerea acestor mărfuri nimeni nu poartă nicio răspundere juridică la hotar.

Astfel a comentat pentru NOI.md ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, proiectul de lege respectiv, elaborat de Ministerul Finanţelor. Potrivit lui Negruţa, licenţa care se propune a fi introdusă pentru transportarea coletelor şi a bagajelor fără însoţitor ar putea fi eliberată gratuit, deoarece statul nu este interesat să obţină venituri suplimentare la buget din contul coletelor expediate de migranţii moldoveni aflaţi la muncă peste hotare, ci de reglementarea acestei activităţi şi elaborarea unor reguli clare pentru persoanele implicate în acest business.

Veaceslav Negruţa a menţionat că această activitate urmează să fie licenţiată în scopul contracarării unor mecanisme ilegale de transportare internaţională a coletelor, excluderea schemelor ilegale de transportare a bagajelor fără însoţitor de peste hotare şi legalizarea transportării internaţionale a coletelor. Ministrul Finanţelor a precizat că în anul trecut au fost depistate mai multe cazuri de introducere în Moldova a unor produse dubioase, de exemplu, a prafului asemănător cu substanţe narcotice, substanţe radioactive şi alte mărfuri care pot prezenta pericol, pentru care şoferii acum nu poartă răspundere juridică, nu ştiu cine le-au transmis şi cui sînt destinate.

Comentarii

  1. V.I. spune:

    Foarte tare as vrea sa cred.ca d-l V.Negruta crede singur in ceia ce explica!!! Sa dee Statul nostru ceva gratuit si na nu primeasca in loc nimic???!!!-E de necrezut!!! Dupa introducerea acestei Leji,o sa vedeti,ca o sa dee explicatii SUPLIMENTARE-cum so folosim,ceiea ce ar insemna,ca tot una o sa fie in pierdere si transportatorii coletelor,si cei,care le transmit si cei,care le primesc!!!!…Stiti,d-le V.Negruta,as zice cu fermitate,ca produsele dubioase nu se transmit asa(stiti si singur-pe ce cale se transmit….),dar aceia,ca o sa se refuze multi de acest jen de activitate-is convinsa !!!!! Ma scuzati,dar nu cred,ca o sa fie GRATIS, numai ca sa faceti ordine in activitatea aceasta!!! Mai bine am face ordine in alte domenii-ca medicina,invatamintul, economia s.a….E mai usor,desigur,sa bati in calul,care duce,dekit in acel,care sede….

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...