37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ministerul Economiei la sfat cu FMI

Ministerul Economiei la sfat cu FMI

12.05.20111.128 views 24h.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministerul Economiei la sfat cu FMI

 

Ministerul Economiei vrea un climat investiţional şi de afaceri stimulator, transparent şi debirocratizat, în acest sens reprezentanţii ministerului au discutat cu FMI o serie de propuneri.

Se mizează pe oportunitatea extinderii, începând cu anul 2012, a mecanismului de restituire a taxei pe valoare adăugată la procurarea de noi bunuri investiţionale pe întreg teritoriul ţării şi eliminarea plafoanelor la restituirea TVA, ceea ce va creşte investiţiile capitale. Totodată, au fost propuse stimulentele suplimentare pentru sporirea investiţiilor, cum ar fi majorarea cotei de amortizare a unor bunuri şi creşterea plafonului pentru bunurile eligibile de a fi trecute imediat la cheltuieli.

De asemenea, ministerul vrea un impozit simplificat unic pentru întreprinderile mici şi mijlocii, care ar substitui sistemul actual sofisticat pentru IMM-uri. La fel, a fost agreată şi revizuirea sistemului de sancţiuni pentru încălcări fiscale cu scopul asigurării unei abordări mai echitabile, prin comensurarea mărimii acestora cu impactul lor real pentru buget.

Printre propuneri s-a numărat liberalizarea comerţului şi eliminarea barierelor existente, tarifare sau netarifare, în special la export. Au fost, de asemenea, discutate amendamentele legislative care permit extinderea perioadei de repatriere a veniturilor din export şi reducerea penalităţilor pentru neconformare.

„Propunerile făcute urmăresc creşterea performanţelor economice ale Republicii Moldova, prin crearea climatului investiţional şi de afaceri stimulator, transparent şi debirocratizat”, a declarat ministrul Valeriu Lazăr.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...