37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ministerul Economiei a propus anularea a 169 de ordine vamale

Ministerul Economiei a propus anularea a 169 de ordine vamale

14.04.2016562 views Ministerul Economiei al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministerul Economiei a propus abrogarea a 169 de ordine cu impact major asupra activităţii agenţilor economici, emise de Serviciul Vamal în perioada anilor 2000-2016. Proiectul Hotărârii de Guvern cu privire la revizuirea actelor normative cu caracter de reglementare a activităţii de întreprinzător emise de Serviciul Vamal a fost înaintată Guvernului pentru aprobare în ședința de astăzi.

Conform Dispoziţiei Guvernului, revizuirea actelor normative cu caracter de reglementare a activităţii de întreprinzător emise de Serviciul Vamal a fost efectuată în regim de urgență. Ministerul Economiei a instituit un Grup de lucru cu participarea reprezentanţilor Ministerului Justiției, Ministerului Finanţelor, Serviciului Vamal, ai Secretariatului Evaluării Impactului de Reglementare, Programului USAID BRITE, Corporației Financiare Internaționale (IFC), care timp de trei zile, a analizat toate actele normative emise de Serviciul Vamal în perioada anilor 2000-2016. În rezultat, au fost identificate 439 de ordine cu impact asupra antreprenorilor cu activitate comercială externă.

După ce fiecare ordin a fost analizat prin prisma cadrului legal a fost propusă spre abrogare o listă de 169 ordine vamale. Lista conține ordine care şi-au pierdut valabilitatea, acte normative care au devenit caduce în virtutea noilor prevederi normative recent aprobate, acte normative care contravin expres prevederilor normative de forță juridică superioară. Alte 52 de acte urmează a fi revizuite în cadrul Grupului de lucru în următoarele trei luni, iar 6 acte normative vor fi publicate în Monitorul Oficial.

Menționăm că acțiunea face parte din agenda de reforme a Guvernului privind ameliorarea climatului investițional și susţinerea mediului de afaceri. Ministerul Economiei urmează să reducă actele permisive și licențele cu cel puțin 25% din numărul lor total.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...