37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ministerul Economiei a lansat o nouă platformă pentru dialog – Economic Diplomatic Club

Ministerul Economiei a lansat o nouă platformă pentru dialog – Economic Diplomatic Club

21.01.2013912 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministerul Economiei a lansat o nouă platformă pentru dialog - Economic Diplomatic Club

Ministerul Economiei a lansat "Economic Diplomatic Club", o platformă de dialog permanent cu responsabilii de domeniul economic din cadrul misiunilor diplomatice şi organizaţiilor internaţionale de profilul economic, acreditate în Republica Moldova

Agenţia "Infotag" transmite cu referire la surse din minister că acest club a fost creat în vederea asigurării unui schimb permanent de informaţii cu caracter economic şi comercial.

"Platforma de dialog "Economic Diplomatic Club" este deschisă pentru toate instituţiile interesate, va avea un format flexibil şi va fi coordonată de Organizaţia pentru Atragerea Investiţilor şi Promovarea Exporturilor (MIEPO), care va servi şi drept punct de contact pentru toate solicitările de informaţi necesare pentru investitorii şi partenerii comerciali străini", susţin organizatorii.

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a declarat că acest club "ne oferă posibilitatea să beneficiem de expertiza tuturor diplomaţilor prezenţi în R.Moldova şi de informaţi privind evoluţiile din ţările pe care le reprezintă, de exemplu ce acţiuni se întreprind de Guvernele pe care le reprezintă pentru depăşirea problemelor din economia mondială". Lazăr a subliniat că la şedinţele Clubului sînt invitaţi şi reprezentanţi agenţilor de dezvoltare străine şi locale.

Iniţiativa de înfiinţare a clubului a fost susţinută de cei peste 30 de reprezentanţi ai misiunilor diplomatice şi organizaţilor internaţionale, printre care ambasadori, consilieri economici şi politici. Şedinţele clubului vor avea loc lunar, cu regularitate. Diplomaţii vor vizita şi obiective investiţionale concrete, cum ar fi zonele economice libere, Portul Internaţional Liber de la Giurgiuleşti etc.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...