37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Milionarul român Gruia Stoica intenționează să deschidă o fabrică de vagoane în Republica Moldova

Milionarul român Gruia Stoica intenționează să deschidă o fabrică de vagoane în Republica Moldova

17.01.2013920 views ECOnomist.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Milionarul român Gruia Stoica intenționează să deschidă o fabrică de vagoane în Republica Moldova

Grupul Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica intenționează să facă un parteneriat cu Republica Moldova, în acest an, în vederea transformării unui depou în fabrică de vagoane, scrie Forbes România.

Omul de afaceri este deja prezent în Republica Moldova. La fabrica Remar Paşcani, parte a grupului Grampet, se modernizează trenurile care circulă în acest moment în Republica Moldova. Primul astfel de tren, dintr-un total de 15 contractate, a fost livrat la mijlocul anului trecut. “Intenţionăm să extindem produsul pe care l-am livrat anul trecut în Republica Moldova în alte ţări din spaţiul CSI“, a declarat pentru Forbes România, Gruia Stoica.

Grampet intenționa deschiderea unei unități de producție în ţara noastră încă în 2011. Potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern elaborat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor din R. Moldova, Grupul Grampet intenționa să preia unele active ale companiei de stat "Calea Ferată din Moldova", printr-o firmă mixtă unde să controleze 60% din capital, alte 40% revenindu-i CFM. Noua societate îşi propunea să deruleze activităţi de reparare şi construcţie a materialui rulant feroviar, scria la acel moment Mediafax.

Instituţia urma să contribuie la capitalul social al firmei cu două remize de vagoane de marfă şi de călători, preluate din patrimoniul companiei CFM. Totodată, Grampet trebuia să contribuie cu investiţii de capital financiar, transfer de instalaţii de producţie, know-how şi specializarea personalului.

Firma, înfiinţată la solicitarea Grampet, urma să asigure servicii de întreţinere, reparare şi construcţie de material rulant feroviar pentru clienţi din Republica Moldova, alte state din CSI şi UE.

Grampet se numără în acest moment printre cei mai mari transportatori feroviari privați de marfă din Europa. Administrează peste 16.700 de vagoane şi 400 de locomotive. Grupul este prezent în România, Bulgaria, Ungaria, Germania, Serbia, Ucraina şi Moldova.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...