37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   MIEPO va miza pe atragerea marilor companii străine prezente în ţările din regiune

MIEPO va miza pe atragerea marilor companii străine prezente în ţările din regiune

23.01.2013909 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

MIEPO va miza pe atragerea marilor companii străine prezente în ţările din regiune

Consiliul de administrare al Fondului pentru promovarea exportului şi atragerea investiţiilor a aprobat planul de acţiuni care urmează a fi finanţate în anul 2013, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, Denis Jelimalai, directorul executiv al Organizaţiei pentru Atragerea Investiţiilor şi Promovarea Exporturilor (MIEPO).

Pe parcursul anului 2013, accentul va fi pus pe informarea companiilor străine prezente în regiune şi doritoare de a se extinde privind oportunităţile investiţionale ale Republicii Moldova.

"Marile companii străine deja prezente în ţările din regiune sînt mai predispuse să-şi extindă activitatea într-o ţară vecină decît companiile dintr-o ţară mai îndepărtată, cum ar fi cazul statelor din Europa de Vest, SUA, care, respectiv, nu cunosc specificul şi avantajele Republicii Moldova, fără a fi ignorate cele din urmă", a spus Jelimalai. El a anunţat că 12 companii din industria uşoară şi din comerţ au proiecte comune cu partenerii de afaceri din Federaţia Rusă, în valoare de 15 milioane de euro.

Totodată, directorul executiv al MIEPO a declarat că oameni de afaceri din Suedia doresc să investească în dezvoltarea plantaţiilor pomicole în Moldova.

Planul de acţiuni al Fondul de promovare a exportului prevede organizarea de foruri ale oamenilor de afaceri, a unor evenimente de promovare a exporturilor şi de atragere a investiţiilor, axate pe sectoare sau ţări concrete. De asemenea, se preconizează elaborarea unor studii de fezabilitate sau de piaţă, precum şi a unor aplicaţii electronice de prezentare a potenţialului investiţional.

În acest an urmează a fi desfăşurat la Chişinău şi un important For investiţional în parteneriat cu Asociaţia Mondială a Agenţiilor de Atragere a Investiţiilor şi cu Corporaţia Financiară Internaţională. Se planifică finanţarea unor studii de dezvoltare a infrastructurii Rezervaţiei cultural-naturale Orheiul Vechi, ca importantă destinaţie atît pentru turismul intern, cît şi pentru turiştii străini.

MIEPO a anunţat că va colabora strîns cu Agenţia Proprietăţii Publice în vederea promovării procesului de privatizare şi a proiectelor de parteneriat public-privat în cadrul diverselor evenimente internaţionale şi prin acţiuni "ţintite", notează MOLDPRES.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...