37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   MIEPO va lansa în anul 2017, Academia exportatorilor

MIEPO va lansa în anul 2017, Academia exportatorilor

23.12.2016730 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Republica Moldova (MIEPO), va lansa în anul 2017, Academia exportatorilor, care va permite perfecționarea personalului și fortificarea capacităților instituționale ale Zonelor Economie Libere (ZEL) şi a Parcurilor Industriale (PI), informează MOLDPRES.

Acest obiectiv a fost anunțat astăzi, în cadrul unei întrevederi a reprezentanţilor MIEPO cu conducerea ZEL și PI.

Directorul MIEPO, Vitalie Zaharia, a subliniat importanța Zonelor economice și Parcurilor Industriale în dezvoltarea R. Moldova și a expus viziunea instituției cu privire la modalitățile de cooperare cu aceste entități.

Actualizarea permanentă a bazelor de date orientate către potențialii investitori a fost primul subiect abordat în cadrul discuțiilor. În acest sens, s-au făcut referire la schimbul reciproc de informații cu instituțiile statului și actualizarea lor permanentă în vederea atragerii de noi rezidenți și de investiții.

MIEPO a propus elaborarea materialelor promoționale, care ar prezenta corect și echidistant zonele cu statut special, precum și istoriile de succes ale rezidenților, care reprezintă un factor important în luarea deciziilor investitorilor de deveni rezident ZEL sau al PI. Ulterior materialele vor fi transmise către beneficiari prin intermediul ambasadelor R. Moldova în străinătate. Totodată, a fost solicitat suportul ZEL și a PI în organizarea vizitelor de studii a delegațiilor de investitori potențiali.

Actualmente, în Republica Moldova activează nouă Zone Economice Libere cu o investiție totală de 230,2 milioane de dolari SUA, iar cei 156 rezidenți au creat circa 6500 locuri de muncă. Cele 10 Parcuri Industriale au beneficiat de investiții de aproximativ 52,5 milioane dolari SUA, iar 57 de rezidenți au creat 2 150 de locuri de muncă.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...