37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   MIEPO va fi reorganizată în Agenția de Investiții! Noua instituție fuzionează și cu Agenția Turismului

MIEPO va fi reorganizată în Agenția de Investiții! Noua instituție fuzionează și cu Agenția Turismului

10.04.2018980 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Instituția publică Organizația de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) se reorganizează dintr-o instituţie publică, nonprofit, în care Ministerul Economiei are calitatea de fondator, în Agenţia de Investiţii, autoritate administrativă centrală subordonată Guvernului.

O hotărâre de Guvern în acest sens a fost aprobată recent în cadrul ședinței Executivului. De asemenea, Agenția Turismului, autoritate administrativă centrală din subordinea Guvernului, se reorganizează prin fuziune (absorbție) cu Agenția de Investiţii.

Nou agenție va avea un efectiv de personal de 30 de unități, cu un fond anual de retribuire a muncii conform cadrului normativ în vigoare.

Conform Regulamentului cu privire la organizarea şi funcţionarea Agenţiei de Investiţii, Agenţia realizează următoarele funcţii:

  • promovarea imaginii țării pentru atragerea investițiilor străine;
  • susținerea activității investiționale și protejarea investiţiilor:
  • promovarea exporturilor;
  • promovarea turismului;
  • fortificarea și implementarea diplomației economice.

„Este o Agenție importantă și contăm pe o promovare adevărată, mult mai eficientă decât a fost până acum, fie că vorbim de serviciile turistice, fie că vorbim de atragerea investitorilor și prezentarea Republicii Moldova ca o destinație pentru investiții", a spus prim-ministrul Pavel Filip.

În contextul creării Agenţiei, pe lângă funcțiile de atragere a investițiilor și de promovare a exportului, Ministerul Economiei şi Infrastructurii va prelua atribuția de elaborare a politicilor în domeniul turismului. Transferul acestor atribuții către minister va asigura o deschidere mai mare și o comunicare mai eficientă a Guvernului cu investitorii străini, inclusiv cei strategici.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...