37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Micii antreprenori, nemulţumiţi de majorarea preţului pentru patente

Micii antreprenori, nemulţumiţi de majorarea preţului pentru patente

13.12.2016762 views TeleRadio Moldova
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Micii antreprenori solicită autorităţilor prelungirea activităţii în bază de patentă pentru încă cinci ani. Aceştia spun că nu sunt de acord nici cu majorarea preţului pentru patente. Amintim că, autorităţile au propus prelungirea patentelor în baza cărora activau până acum micii antreprenori, încă pentru doi ani, însă acestea se vor scumpi de două, trei ori. Proiectul urmează să fie aprobat de Cabinetul de miniştri, relatează Mesager.

Reprezentanţii Ministerului Economiei au menţionat anterior că prevederile acestuia vor asigura o concurenţă loială. În schimb, reprezentanţii Asociaţiei Micului Business cer mai multe facilităţi.

 „Noi propunem să se reia practica care presupune ca profitul întreprinderilor mici şi mijlocii să fie reînvestit, impozitul pe profit să fie zero. Cerem în continuare ca plăţile pentru patentă să rămână aşa cum au fost. Ele pot fi mărite numai la nivelul inflaţiei, asta s-ar putea începe de anul viitor, nimeni nu este împotrivă, dar să se adauge la costurile patentei peste 180 de lei şi la sate să plătească peste 200 de lei, întrece orice măsură, fiindcă la sate oamenii câştigă foarte puţin”, a declarat președintele Asociației Micului Business, Eugen Roșcovan.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...