37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Majorarea taxelor şi accizelor prevăzute în politica bugetar-fiscală ar putea aduce statului jumătate de miliard de lei

Majorarea taxelor şi accizelor prevăzute în politica bugetar-fiscală ar putea aduce statului jumătate de miliard de lei

29.03.2016479 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Majorarea taxelor, accizelor, dar şi introducerea impozitelor noi ar putea aduce statului 582 milioane de lei, ceea ce reprezintă 0,58 la sută din Produsul Intern Brut al Republicii Moldova, declară ministrul Finanţelor Octavian Armaşu.

Potrivit datelor făcute publice în cadrul audierilor de la Comisia Economie, Buget şi Finanţe, cea mai mare parte a veniturilor suplimentare vor fi aduse de majorării cotelor accizelor - un total de peste 420 de milioane de lei pe parcursul a nouă luni.

Introducerea impozitului pe avere ar putea aduce statului 50 de milioane de lei, iar scumpirea vinietelor - un supliment de 82 de milioane de lei. 

Potrivit lui Armaşu, introducerea impozitului pe autovehicule nu va avea un impact pe parcursul anului 2016, aşa cum acesta va fi aplicat din anul 2017. 

Bani.md aminteşte că proiectul legislativ de modificări la politica bugetar-fiscale a fost aprobat în cadrul şedinţei Guvernului din data de 12 martie. Acesta urmează să fie aprobat şi de Parlament după ce acesta ar putea suferi unele modificări.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...