37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Majorarea accizelor pentru băuturile alcoolice nu aduce profit în „buzunarul” statului

Majorarea accizelor pentru băuturile alcoolice nu aduce profit în „buzunarul” statului

19.06.20121.122 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Majorarea accizelor pentru băuturile alcoolice nu aduce profit în "buzunarul" statului

 

Încasările la Bugetul de Stat s-au micşorat în urma noii metode de aplicare a accizelor la băuturile tari. Până în 2012, mărimea accizului era de 75 la sută din valoarea produsului. De la 13 ianuarie 2012, la băuturile alcoolice se aplică două componente de acciz: 30 la sută din valoarea mărfii plus 30 de lei pentru un litru de alcool pur.

Potrivit agenţiei Infotag, care face referire la producătorii de băuturi alcoolice, discrepanţe la încasări se observă, în special, în cazul băuturilor scumpe.

În anul 2011, accizul pentru o sticlă de divin era de 75 la sută din valoarea băuturii. Asta înseamnă că, din preţul unei sticle de jumătate de litru, la Bugetul de Stat ajungeau 22,5 de lei. După aplicarea noii metode de accizare, această sumă s-a micşorat până la 15 lei. Astfel, sunt avantajate companiile care comercializează băuturi alcoolice tari scumpe.

În primele cinci luni ale acestui an, încasările din accize la băuturile spirtoase au fost cu 25,8 milioane de lei mai mici, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Comentarii

 1. Adrian spune:

  Inca o gafa a MinFinului. Anul acesta cred ca este pus un record al problemelor legate de modificarile in codul fiscal.

 2. Victoria spune:

  Mi se pare,ca la M.F. lucreaza mari „iluzionisti”!!! Vor din nimic,sa faca mult!!! Ba,kear,si sa le mai ramina si pentru dezvoltarea fanteziilor lor!!! Oare kind cei de sus vor lua la lucru profesionisti(ca is foarte multi la noi…),dar,pe cei,ce duc lumea in eroare si face diferite gafe(pentru care,printre altele,suferim noi-contribuabilii de rind)???!!! Si,de ce nimeni nu e eliberat de la lucru pentru asemenea greseli,sau,macar sa i se aplice o amenda administrativa???!!! Dar,aceasta,tot e din domeniul fanteziei(din pacate)….Dar,din alta parte,mai vezi,poate om intra in Cartea recordurilor Ghiness,in capitolul : „Cel mai mic Stat cu cele mai multe modificari(prostesti si fara nici un sens) in Lejislatie”!!!

 3. Adrian spune:

  Nu o sa vina nici un profesionist sa lucreze pentru 2-3 mii lei, deci si in continuare o sa avem legi de calitate 🙁 pe care o avem. Dar despre demisii – daca mai alungi pe cei care au facut greseli, nu o sa mai aiba cine in general sa lucreze

 4. Victoria spune:

  Is de acord cu d-stra,d-ul Adrian!!! Cu salarii de 2-3 mii lei nu vrea sa lucreze nimeni…Dar,la drept vorbind,nu primesc asa salarii mizere Lejislatorii nostri !!! Salariile lor is de kiteva ori mai mari-e tiparit in multe editii periodice…Mi se pare,daca or demesiona ei,mai rau no sa fie!!! Dar,intrebatii,va rog,pe dinsii:Macar vre-unul vrea sa-si lese postul(asa caldut si fara nici o raspundere!!!)de bunavointa???!!!….Aceasta noi, contabilii de rind(care lucreaza cu Lejile lor prostesti!!!) retraim ca sa nu pierdem lucrul,fiindca asa ca noi , destepti si descurcareti(nu mii rusine de asa apreciere!!!),sint foarte multi!!! Insa,cu „modificarile” lor, sor inkide toate intreprinderile mici(unde lucram noi toti…),dar,la cele mari nu le trebuesc o mie de contabili.. Asa,ca,ar fi mai bine sa faca toti bine aceiea ce pot face,da nu ce au visat noaptea….Insa,din pacate, pe nimeni(de sus) nu le intereseaza parerea noastra…

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...