37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Mai puține întreprinderi înregistrate, mai multe radiate în 2016

Mai puține întreprinderi înregistrate, mai multe radiate în 2016

26.01.20171.108 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Anul trecut în Republica Moldova au fost înființate cele mai puține afaceri din ultimii16 ani. Astfel, în 2016, au fost înregistrate 5.673 de întreprinderi, în jumătate față de anul 2007, când au fost trecute în registrul Camerei Înregistrării de Stat cele mai multe companii, adică 11.480.

Potrivit datelor prezentate de Camera Înregistrării de Stat, cele mai multe întreprinderi, adică 65%, au fost înregistrate în Chișinău.

În schimb, anul trecut s-a înregistrat un record la capitolul întreprinderi radiate în ultimii 16 ani. Datele arată că, pe parcursul anului trecut, din Registrul de stat au fost radiate 4.055 de companii.

La începutul anului curent, Registrul de stat conținea informații despre 172 de mii persoane juridice și întreprinzători individuali. Cele mai multe companii, adică 56% sunt societăți cu răspundere limitată, 35% sunt întreprinzători individuali, 3% - societăți pe acțiuni, 2% - cooperative și câte 1% întreprinderi de stat și municipale, și organizații necomerciale.

Referitor la domeniul de activitate, o treime sunt specializate în comerțul cu ridicata, iar aproape un sfert în comerțul cu amănuntul. În industria prelucrătoare activează 12%, iar în agricultură 6%. Totodată, în sectorul transport și comunicații își desfășoară activitatea 5% dintre companii.

La capitolul întreprinderi cu investiții străine, cele mai multe sunt din România, Italia, Turcia, Ucraina  și Rusia.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...