37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Mai mult de 500 de entități economice care utilizează serviciul electronic E-Factura

Mai mult de 500 de entități economice care utilizează serviciul electronic E-Factura

25.03.2014833 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Mai mult de 500 de entități economice care utilizează serviciul electronic E-Factura

Prima etapă de testare, în faza pilot, a serviciul electronic „e-Factura” demonstrează că noul serviciu devine tot mai popular. La data de 21 martie 2014, peste 500 de contribuabili au accesat serviciul ,,e-Factura”, dintre care 36 au înregistrat în total 388 de facturi fiscale, cu suma totală 7.43 mln lei şi suma totală TVA - 1.15 mln. lei. Printre cei mai activi figurează agenții economici din municipiul Chișinău -331, Bălți - 31, UTA Găgăuzia -16, Anenii Noi - 10,  Căușeni - 10, Ialoveni - 9, Orhei – 9, Călărași – 6  etc. Cu ajutorul acestui serviciu, va crește operativitatea documentării tranzacțiilor economice, se va reduce riscul de falsificare a facturilor fiscale și a cheltuielilor de imprimare a facturilor, va crește productivitatea muncii contabililor şi se va minimiza riscul de pierdere a facturilor fiscale. Aceasta reprezintă o alternativă de achitare a taxelor deja pusă în practică și care se află într-o continuă perfecționare.

Reamintim agenţilor economici interesaţi că perioada de testare în faza pilot este de  șase luni,  urmând ca, ulterior, folosind experiența acumulată, SFS să armonizeze cadrul metodologic în vederea îmbunătățirii procedurii de transmitere a facturilor prin intermediul acestui serviciu. Accesul  la serviciul „e-Factura” este  disponibil contribuabililor  pe site-ulhttps://servicii.fisc.md şi poate fi accesat doar după semnarea acordului de conectare la servicii electronice fiscale. Totodată, utilizatorii SIA „Declaraţie electronică” pot participa la testare prin acceptarea opţiunii date la înregistrarea în sistemul „e-Factura”.

false false false RU X-NONE X-NONE

Comentarii

  1. un om spune:

    Eu nu-nteleg sistemul acesta o sa ne fie impus la toti platitorii TVA in mod obligatoriu ???… (am citit ca va trebui utilizat in exclusivitate dupa perioada lor pilot, ceea ce inseamna ca nu vei mai putea scrie facturi cu data de ieri)

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...