37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Mai mulți antreprenori au semnat contracte de finanțare nerambursabilă în cadrul Programului PARE

Mai mulți antreprenori au semnat contracte de finanțare nerambursabilă în cadrul Programului PARE

15.06.2016944 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În scopul dezvoltării afacerilor, 34 de agenţi economici din Republica Moldova, beneficiari ai Programului de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1”, vor primi granturi de peste 6,6 milioane de lei, informează MOLDPRES.

Banii vor fi transferați în baza contractelor de finanțare nerambursabilă, semnate astăzi cu Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), care gestionează programul. Contractele au fost semnate după ce Comitetul de Supraveghere a Programului a acceptat spre finanţare companiile vizate, a precizat Serviciul de presă al Organizaţiei sus-menţionate.

Conform estimărilor experților ODIMM, investițiile făcute de cei 34 de antreprenori vor atrage în economia națională cca 22,7 mln de lei, iar afacerile inițiate vor crea peste 200 locuri de muncă.

Potrivit lui Tudor Lupascu, directorul Centrului de consultanţă şi asistenţă în afaceri ODIMM, semnarea contractelor de finanțare reprezintă pentru unii beneficiari un prim pas în procesul de inițiere a afacerilor, iar pentru antreprenori, o posibilitate de a-și extinde afacerile și de a se orienta spre export. „Consultanții ODIMM sînt gata să-i susțină pe noii antreprenori, ajutîndu-i să beneficieze și de alte Programe, gestionate de organizație, cum ar fi Programul GEA, care oferă școlarizare în domeniile antreprenoriatului pentru oamenii de afaceri, sau Fondul de garantare a creditelor, ce oferă suport antreprenorilor care doresc sa acceseze credite, dar nu au gaj", a subliniat sursa citată.

Programul de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1”, gestionat de ODIMM, prevede mobilizarea resurselor umane şi financiare ale lucrătorilor migranţi moldoveni în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova prin stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii.

În cadrul Programului, antreprenorii au posibilitatea să beneficieze de un grant în sumă de pînă la 200 mii de lei, în baza regulii „1+1”, care prevede că fiecare leu investit din remitenţe va fi suplinit cu un leu din cadrul PARE.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...