37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Mai mulți agenți economici au primit dreptul de a utiliza denumirea oficială a statului în mărci/desene sau modele industrial

Mai mulți agenți economici au primit dreptul de a utiliza denumirea oficială a statului în mărci/desene sau modele industrial

27.04.2018908 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comisia pentru examinarea cererilor privind acordarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale sau istorice a statului, în marca de produs şi/sau serviciu, precum şi în desenul sau modelul industrial, s-a întrunit ieri în ședință. Membrii acesteia, au examinat 16 solicitări privind utilizarea denumirii statului în componența mărcilor, care au fost depuse la Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI).

Potrivit informațiilor oferite de Agenție, 11 solicitări se referă la mărcile care urmează a fi înregistrate sau reînnoite, celelalte trei țin de transmiterea drepturilor asupra mărcii/desenului sau modelului industrial care conţine denumirea oficială sau istorică a statului.

În rezultatul examinării, opt cereri de înregistrare a mărcii și două desene sau modele industriale au fost acceptate. Totodată, două dosare privind cererile de înregistrare a mărcii au fost respinse, iar unul de înregistrare a mărcii a fost amânat. În același timp, două dosare de cesiune au fost acceptate și unul privind cesiunea asupra mărcii/desenului sau modelului industrial a fost respins.

Domeniile de activitate prestate de solicitanți sunt diverse și includ servicii de alimentaţie publică, educaţie, instruire, produse farmaceutice, producerea băuturilor nealcoolice și alcoolice, servicii de informare și publicitate etc.

Potrivit informațiilor oferite de AGEPI, vor avea dreptul să utilizeze denumirea statului următoarele entități:

  • Poşta Moldovei, întreprindere de stat;
  • Ministerul Economiei şi Infrastructurii al Republicii Moldova;
  • Moldova-Concert, întreprindere de stat, organizaţie concertistică şi de impresariat;
  • Caritas Moldova, fundaţie de binefacere;
  • Vinuri Ialoveni;
  • Federaţia Moldovenească de Fotbal;
  • Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova;
  • GMG Production;
  • Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului;
  • Piaţa 7 km.

În conformitate cu legislația în vigoare, mărcile care conţin denumirea oficială sau istorică a statului pot fi înregistrate numai cu acceptul Comisiei pentru examinarea cererilor privind acordarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale sau istorice a statului în marca de produs şi/sau de serviciu, precum şi în desenele sau modelele industriale.

Pentru a obţine permisiunea respectivă solicitantul trebuie să adreseze Comisiei o cerere în conformitate cu prevederile Regulamentului privind modul şi condiţiile de acordare a permisiunii de folosire a denumirii oficiale sau istorice a statului în marca de produs şi/sau de serviciu, precum şi în desenele sau modelele industriale.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...