37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Mașinile de lux vor fi impozitate. Ce propun autoritățile

Mașinile de lux vor fi impozitate. Ce propun autoritățile

29.06.2017981 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Veste tristă pentru posesorii de automobile scumpe. Din 2018, aceștia vor trebuie să achite un impozit pe "lux" pentru mașină.

Impozitul pe avere, introdus pentru imobilele cu valoarea de 1,5 milioane de lei și mai mult, va fi extins și pentru automobile. Astfel, mașinile evaluate la 1,5 milioane de lei și mai mult vor fi taxate de către autorități. Prevederea este inclusă în politica bugetar-fiscală pentru anul viitor.

În cazul în care automobilul, care va trebui impozitat, se află în proprietate comună în devălmășie, impozitul pe avere va fi achitat de către persoana care figurează în Registrul de stat al transporturilor.

O altă noutate este că, în cazul bunurilor imobile va fi exclus criteriul de determinare a subiectului impozabil de 120 m2. Și asta pentru că accentul va fi pus pe valoarea bunului.

În cazul în care bunurile vor avea mai mulți proprietari, se propune ca averea să fie divizată pe fiecare coproprietar. În cazul aprecierii valorii bunului nu va fi luat în calcul creditul imobiliar.

Impozitul pe avere în privința bunurilor imobile a fost stabilit la 0,8 la sută din valoarea cadastală. În prezent, acesta se aplică averii contribuabilului sub formă de bunuri imobiliare cu destinaţie locativă şi căsuţe de vacanţă (cu excepţia terenurilor), în cazul în care acestea întrunesc condiţiile specificate. Mai exact, să aibă valoarea de 1,5 milioane de lei și suprafața de 120 de m2. În cazul în care una dintre condiții nu este întrunită, contibuabilul nu achită impozitul.

Mai multe informații despre impozitul pe avere, citiți aici.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...