37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Lista instituțiilor cu dreptul de a impune restricții la import a fost extinsă

Lista instituțiilor cu dreptul de a impune restricții la import a fost extinsă

25.02.2016817 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Guvernul a aprobat inițiativa cu privire la crearea Sistemului de alertă rapidă pentru produsele alimentare. Astfel, mai multe instituții vor putea impune restricții la importul produselor alimentare de proveniență dubioasă. Decizia respectivă a fost adoptată la ședința Guvernului din 24 februarie, informează NOI.md.

Acest sistem va permite îmbunătățirea schimbului de date despre calitatea produselor alimentare între Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerul Sănătății, MAI, Serviciul Vamal, Agenția pentru Protecția Drepturilor Consumatorilor și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, a comunicat în cadrul ședinței Guvernului că toate instituțiile care au fost incluse în lista respectivă vor putea impune restricții la importul, distribuirea, comercializarea și folosirea produselor alimentare pe piața internă. Potrivit lui Eduard Grama, crearea Sistemului de alertă rapidă pentru produsele alimentare face parte din procesul de ajustare a legislației naționale la standardele și normele europene.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...