37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Lista agenților economici impozitate cu TVA la cota 0 va fi completată

Lista agenților economici impozitate cu TVA la cota 0 va fi completată

22.03.20171.653 views Monitorul Fisc.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Lista agenților economici, întreprinderi ale industriei ușoare și a tipurilor de servicii prestate de către acestea pe teritoriul Republicii Moldova solicitanților plasării mărfurilor sub regim vamal de perfecționare activă (lohn), impozitate cu TVA la cota 0, va fi completată. 

În conformitate cu Regulamentul în vigoare, Ministerul Economiei a publicat în Monitorul Oficial din 17.03.2017 ordinul cu privire la completările ce se operează în Ordinul nr. 66 din 04 mai 2010, elaborat de minister în temeiul art.104, lit.g din Codul fiscal.
Regimul de perfecționare activă (în lohn) constituie un tip de activitate economică, axat pe producerea de către companiile mari, de obicei, internaționale a unor mărfuri, folosind forța de muncă din țări, unde această forță de muncă este mai ieftină din punct de vedere al standardelor mondiale și europene. 
Aceste companii internaționale livrează materia primă întreprinderilor din țara pe care o selectează, efectuează comenzi și preiau mărfurile, comercializându-le sub marca lor pe piețele, unde au deschidere.
Acest tip de activitate în lohn estre specific mai mult industriei ușoare, în producerea textilelor încălțămintei, a țesăturilor, ornamentelor, accesoriilor.
Întreprinderile din Moldova colaborează de mai muți ani cu companii prestigioase din Germania, Italia, Belgia, Franța și altele, producând mărfuri, pe care acestea le exportă. Regimul în lohn a contribuit ca întreprinderile din Moldova din industria ușoară să-și mențină colectivele de muncă, să le asigure în permanență volum de muncă și salarii. 
Printre aceste întreprinderi se înscriu și renumitele întreprinderi "Zorile" și "Ionel". Dezavantajul este să mărfurile produse în regim de perfecționare activă nu se comercializează pe piața locală.
Totodată, activitatea în lohn constituie o școală bună pentru întreprinderile moldovenești în aplicarea standardelor internaționale și europene de calite. 
În prezent, rezultat al experienței acumulate și relațiilor stabilite cu partenerii străini, multe din întreprinderile moldovenești, care au activat în regim de perfecționare activă, expun pe piețele internaționale produse de înaltă calitate deja sub marca proprie. 
Potrivit Codului fiscal, producția întreprinderilor care activează în regim de perfecționare activă și mai apoi este exportată de companiile internaționale, pe perioada contractelor în lohn sunt impozitate cu TVA la cota 0.
Astfel, Ordinul MF completează lista cu următoarele întreprinderi: ÎCS Steaua Reds, Cherang SRL, întreprinderea individuală Vasile Moldovan, ÎCS Ennsgern SRL, Coravalov-LUX SRL(2 contracte), Viomas Teh SRL, Beccara SRL, Transplant SRL, Prosena Prim SRL, International Industry and Trading SRL, Aksar Company SRL și Velitehtil - Prod SRL.
Contractele de prestări a serviciilor în lohn au fost încheiate în perioada anilor 2015-2017, iar serviciile prestate se referă la fabricarea diferitor articole textile, de îmbrăcăminte, accesorii.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...