37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Lichidatoarea unei firme, denunțată la CNA de către un cetățean italian și reținută în flagrant delict pentru trafic de influență

Lichidatoarea unei firme, denunțată la CNA de către un cetățean italian și reținută în flagrant delict pentru trafic de influență

14.02.2017263 views Centru Național Anticorupție
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Administratoarea procesului de insolvabilitate a unui SRL din Fălești a fost reținută de ofițerii și procurorii anticorupție. Femeia este bănuită de trafic de influență. Cazul a fost documentat în cadrul unei operațiuni comune a DGT „Nord” a CNA și Procuratura Anticorupție urmare a unei sesizări parvenite de la fondatorul întreprinderii, un cetățean italian.

În denunțul său, bărbatul a invocat faptul că lichidatoarea firmei al cărui proprietar este, ar fi pretins de la el 1500 de euro pentru a influența jurista de la Inspectoratul Fiscal de Stat Fălești să nu indice în acte datoriile față de bugetul de stat ale întreprinderii în proces de insolvabilitate şi să finiseze procedura de lichidare. Firma este specializată în construcții și ar avea 3 milioane de lei datorii la stat. Potrivit informațiilor preliminare, lichidatoarea ar fi acționat în cârdășie cu jurista de la IFS Fălești.

Administratoarea procesului de insolvabilitate a fost prinsă în flagrant delict după primirea banilor transmiși sub controlul CNA. Aceasta a fost recunoscută în calitate de bănuită și reținută pe un termen de 72 de ore. Actualmente de întreprind măsuri speciale de investigație și acțiuni de urmărire penală în vederea stabilirii rolului juristei în această schemă.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 326 al. (2) lit. b) Cod Penal al Republicii Moldova.

Dacă va fi găsit vinovat, femeia riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4000 unități convenționale - echivalentul sumei de 200 000 de lei.

Conducerea urmăririi penale pe acest caz este exercitată de către Oficiul „Nord” al Procuraturii Anticorupție.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...