37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Licență mai scumpă pentru asigurători. Se schimbă mecanismul de licențiere

Licență mai scumpă pentru asigurători. Se schimbă mecanismul de licențiere

26.06.2017976 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Taxa pentru eliberarea licențelor asigurătorilor va fi mai scumpă cu câteva mii de lei. În schimb, mecanismul de licențiere a asigurătorilor și brokerilor va fi simplificat. Un proiect de lege în acest sens a fost elaborat de Comisia Națională a Pieței Financiare și supus consultărilor publice.

Potrivit documentului, taxa pentru eliberarea licențelor se propune a fi 20 de mii de lei, comparativ cu taxa actuală de 13 mii de lei. Pentru eliberarea copiilor autorizate se va încasa, de la titularii de licență, 10 la sută din taxa pentru eliberarea licenței, adică două mii de lei. Autorii documentului motivează că majorarea taxelor este nesemnificativă, având în vedere trendul ascendent al volumului de prime subscrise.

Documentul vine cu modificarea și completarea temeiurilor pentru retragerea licenței. Este prevăzută instituirea procedurii de supraveghere specială pentru asigurătorii care depun benevol licența și nu transferă portofoliul de asigurare. Până în prezent, modificarea structurii rețelei de vânzare a asigurătorilor/intermediarilor prin includerea, modificarea adreselor, excluderea subdiviziunii acestora, necesita reperfectarea licenție. Dacă documentul va fi aprobat, va fi exclusă obligativitatea actualizării datelor în licență. În același timp, modificarea denumirii, adresei juridice a asigurătorului, inclusiv includerea/excluderea claselor sau produselor de asigurare, va fi în continuare temei de reperfectare a licenței.

Documentul mai prevede extinderea termenului de examinare a declarației pentru autorizarea activitățiii de asigurare până la trei luni și perioada de reperfectare a licenței până la 20 de zile, care se consideră a fi suficiente pentru examinarea corectitudinii datelor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...