37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Licenţele agenţilor economici vor fi suspendate prin instanţă. Recuperarea acestora se va face tot prin judecată

Licenţele agenţilor economici vor fi suspendate prin instanţă. Recuperarea acestora se va face tot prin judecată

10.05.2017789 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Codul de procedură civilă (CPC) va fi completat cu un nou capitol în privinţa suspendării şi retragerii licenţelor/autorizaţiilor de întreprinzător. Astfel, va fi reglementată procedura de retragere sau suspendare a acestor acte, iar licenţele şi autorizaţiile vor fi retrase prin hotărâre judecătorească. La fel, recuperarea acestora se va face tot printr-o decizie a instanţelor. Prevederile sunt incluse în proiectul de modificare a CPC.

Potrivit documentului, autorităţile administraţiei publice şi instituţiile abilitate cu funcţii de reglementare şi de control vor putea cere suspendarea sau, după caz, retragerea licenţelor/autorizaţiilor ce vizează activitatea de întreprinzător. În urma acestor acţiuni agentului economic nu-şi va putea continua activitatea.

La fel, în cazurile în care sistarea temporară a valabilităţii sau retragerea licenţei/autorizaţiei va fi dispusă de autorităţi, aceasta va fi obligată, în decurs de trei zile lucrătoare, să se adreseze cu o cerere în instanţa de judecată privind suspendarea sau retragerea licenţei/autorizaţiei.

În cererea de adresare în instanţă se vor indica probele ce atestă încălcarea din partea agentului economici, termenul acordat pentru remediere, modul de remediere a încălcărilor depistate, dar şi faptul că întreprinzătorul nu a înlăturat problemele depistate în termenul stabilit de autorităţi. Cererea va fi examinată în instanţă cu participarea agentului economic şi autorităţilor, dar şi a altor persoane interesate.

Instanţa de judecată va trebui să examineze cererea de suspendarea sau retragere a licenţei sau autorizaţiei în termen de cinci zile de la data depunerii acesteia.

În cazul în care agentul economic va remedia problemele, care au dus la suspendarea sau retragerea licenţei, instanţa de judecată, la cererea întreprinzătorului sau a autorităţilor, va intenta un proces şi în termen de cinci zile va pronunţa o decizie prin care va anula suspedarea actului.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...