37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Legislativul a prelungit termenul în care moldovenii care deţin peste 1 mil lei îi pot declara

Legislativul a prelungit termenul în care moldovenii care deţin peste 1 mil lei îi pot declara

10.12.20121.063 views ECOnomist.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Legislativul a prelungit termenul în care moldovenii care deţin peste 1 mil lei îi pot declara

Cetăţenii care deţin sume ce depăşesc un milion de lei pot depune banii la bancă pentru a nu fi impozitaţi, pînă la 28 decembrie curent. Un proiect de lege ce prevede extinderea termenului de depunere a declaraţiilor a fost adoptat astăzi de către Legislativ. 

Proiectul, chiar dacă este unul de ordin economic, a generat disensiuni în Parlament. Deputaţii s-au certat pe marginea limbii în care să fie prezentate extrasele din conturile bancare, care confirmă disponibilitatea sumelor în numerar mai mari de 1 milion de lei pentru a fi scutite de impozitare.

Iniţiativa de a extinde termenul în care persoanele fizice pot să-şi confirme disponibilul de mijloace băneşti în numerar aparţine deputatului democrat Valeriu Guma. Acesta a propus ca organele fiscale să accepte extrasele de la bănci care sînt executate în limba de stat, în rusă şi engleză. Propunerea lui Guma a generat nemulţumirea liberalilor, care au cerut excluderea limbii ruse din listă. După mai multe replici, propunerea PL-ului nu a fost acceptată.

Potrivit proiectului adoptat de Legislativ, persoanele fizice pot să-şi confirme disponibilul mijloacelor băneşti în numerar în sume mai mari de un milion de lei, obţinute pînă la data de 1 ianuarie 2012, pînă pe 28 decembrie. Banii declaraţi nu vor fi impozitaţi, notează Moldpres.

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Da,nu dejeaba au prelunjit termenul…Se primeste aceieasi „amnistie a milionarelor”(si a milioanelor lor)….Oare cum poti,lucrind cinstit, sa acumulezi milionul acesta,kear neminkind nimic ,si neachitind pentru nimic???!!!….Dar,oricum,nimeni din melionari no sa se imparta cu „lectiile” kistigarii milionului acesta…Stimati domni din Parlament,care nu puteti hotari in ce „limba” sa publicati lejea aceasta,mai bine vati uita in ochii pensionarilor si copiilor nostri!!!…..De risul kinilor is lejile acestea!!!…Ma scuzati de asa cuvinte,dar a ajuns cutitul la os, din pricina Lejislatiei noastre stupide….

Autentificare