37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Legea cu privire la IMM-uri, discutată într-o dezbatere publică

Legea cu privire la IMM-uri, discutată într-o dezbatere publică

23.06.2016913 views TeleRadio Moldova
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Legea cu privire la întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) trebuie modificată astfel ca antreprenorii să poată să-şi dezvolte afacerile în Republica Moldova la standarde europene. De această părere sunt reprezentanţii mediului de afaceri, susţinuţi de Institutul pentru Politici şi Reforme Europene (IPRE). Ei au venit cu unele recomandări către autorii proiectului, care urmează să fie adoptat de către deputaţi în a doua lectură, relatează Radio Moldova Actualităţi.

IMM-urile contribuie în jur de 30% din PIB-ul economiei Moldovei, iar aceasta este cu mult sub nivelul țărilor dezvoltate, sunt de părere specialiștii în domeniul economic. Statul trebuie să stimuleze IMM-urile pentru a fi create mai multe locuri de muncă pentru cetățeni, a declarat ieri, în cadrul unei ședințe publice, moderatorul de politici economice din cadrul IPRE, Eugen Ghilețchi.

Potrivit lui Eugen Ghilețchi, legea IMM este una generală și nu are pârghii tangibile pentru susținerea întreprinderilor. Astfel, în discuție cu antreprenorii au fost evidențiate mai multe constrângeri din partea autorităților, a specificat el. „Este vorba de suprabirocratizare prin numeroase acte normative, problema lipsei educației antreprenoriale, lipsește o sursă unică de informare și o altă problemă ține de accesul la finanțare", a menționat moderatorul de politici economice din cadrul IPRE.

Reprezentanta Ministerului Economiei, Svetlana Țurcanu, a declarat că toate propunerile venite din partea antreprenorilor și societății civile se vor lua în calcul, astfel ca până a fi aprobat în a doua lectură proiectul legii privind IMM să fie unul bun.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...