37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Legea 2%: Anul trecut peste 21 de mii de persoane au redirecționat ONG-urilor aproximativ 2,8 milioane de lei

Legea 2%: Anul trecut peste 21 de mii de persoane au redirecționat ONG-urilor aproximativ 2,8 milioane de lei

26.04.2018968 views realitatea.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Aproximativ 21,201 de persoane au redirecționat 2% din impozitul anual pe venit în sprijinul organizațiilor societății civile anul trecut, iar suma totală care a fost validată a constituit peste 2,8 milioane de lei. Rezultatele și perspectivele implementării mecanismului de desemnare procentuală de 2% au fost discutate de către reprezentanții Serviciului Fiscal de Stat cu mai mulți membri ai OSC-urilor.

Consilierul juridic al Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Ilie Chirtoacă, a menționat faptul că aproximativ 600 de OSC-uri s-au înregistrat la Ministerul Justiției pentru a beneficia de mecanismul 2%, iar interesul tot mai mare din partea societății civile demonstrează viabilitatea acestui mecanism.

Inspectoarea principală a direcției impozite directe din cadrul Serviciului Fiscal de Stat, Elena Teleuță, a precizat că persoanele pot redirecționa 2% din impozitul anual pe venit atât la oficiile teritoriale, cât și online. Totodată, pentru a putea susține organizațiile societății civile, contribuabilii trebuie să depună declarația în termen, să nu aibă datorii față de stat și să selecteze o organizație care a fost aprobată de Ministerul Justiției.

În acest context, șeful direcției impozite directe din cadrul Serviciului Fiscal de Stat, Igor Lazari, a subliniat că din cele 21,201 de persoane care au redirecționat 2% din impozitul anual pe venit în sprijinul organizațiilor societății civile, doar cererile a peste 16 mii au fost acceptate, iar restul au fost nevalidate.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...