37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Legea 2% a fost votată în Parlament

Legea 2% a fost votată în Parlament

25.01.20141.220 views Unimedia.info
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Legea 2% a fost votată în Parlament


Legea 2% a fost votată în Parlament
Legea 2%, aprobată
foto simbol 
Foto:www.financiarul.ro/ 

Potrivit legii, moldovenii vor avea dreptul să direcţioneze o sumă de până la 2% din impozitul pe venit nu în Bugetul de Stat, ci pentru finanţarea ONG-urilor, scrie publika.md

Lista ONG-urilor și mecanismul de redirecționare urmează a fi stabilit de către Ministerul Finanțelor. Din listă pot face parte ONG-uri și cultele religioase. Cei care vor plăti impozitele vor indica organizația căreia vor să le transfere banii, completând un formular la oficile raionale ale Inspectoratului Fiscal. 

Practica este aplicată cu succes în mai multe state europene. Contribuabilii din România şi Bulgaria de asemenea donează două procente din impozitul pe venit, iar în Germania suma costituie 3 la sută.

Legea 2% a fost votată de Parlament la una din ședințele trecute. Astfel, ONG-urile din Moldova vor putea fi parţial finanţate și de contribuabili. Președintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță, a declarat pentru UNIMEDIA că legea a fost adoptată odată cu modificările la Codul Fiscal. 

„Au existat două proiecte referitor la legea 2% - unul elaborat de Guvern (promovat de Consiliul ONG și CNP) și unul de un grup de deputați. A existat solicitarea din partea ultimilor ca proiectul lor să fie examinat odată cu politica bugetar-fiscală. Acest lucru s-a întâmplat și legea a fost aprobată”, a mai spus Ioniță pentru portalul nostru de știri. Anterior, proiectul elaborat de Guvern a fost retras de pe agenda Cabinetului de miniștri pentru modificări suplimentare.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...