37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Lazăr despre solicitarea Fenosa: Este greu să explici consumatorilor MAJORAREA TARIFULUI la energie, în condițiile unui profit

Lazăr despre solicitarea Fenosa: Este greu să explici consumatorilor MAJORAREA TARIFULUI la energie, în condițiile unui profit

03.07.2013783 views 24h.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Lazăr despre solicitarea Fenosa: Este greu să explici consumatorilor MAJORAREA TARIFULUI la energie, în condițiile unui profit

Este greu să explici consumatorilor majorarea tarifului la energie, în condițiile unui profit, a explicat Valeriu Lazăr, ministrul Economiei, în condițiile în care Gas Natural Fenosa, a declarat săptămâna trecută că tergiversarea majorării tarifului la energia electrică va creşte povara pentru consumatorii finali, în condiţiile în care întreprinderea deja înregistrează pierderi.

E o ecuație, până la urmă, dar ține de competența regulatorului ANRE dacă va decide majorarea tarifului pentru consumatorii finali deserviți de Gas Natural Fenosa”, a menționat Lazăr.

Ministrul a  spus că în ceea ce privește Red-urile administrate de stat, Ministerul Economiei va căuta toate rezervele pentru ca tarifele pentru consumatorii finali să rămână neschimbate.

La sfârşitul lunii martie 2013 operatorul Gas Natural Fenosa a solicitat o majorare cu 14% a tarifului pentru populaţie şi agenţii economici conectaţi la reţelele de tensiune joasă. Iar săptămâna trecută Tatiana Gotişan, directorul departament Gas Natural Fenosa declara că tergiversarea majorării tarifului la energia electrică va creşte povara pentru consumatorii finali, în condiţiile în care întreprinderea deja înregistrează pierderi.

Potrivit raportului trimestrial al Gas Natural Fenosa, profitul din distribu
ția energiei electrice a constituit 12 mil. euro, în primul trimestru din 2013 față de anul precedent.

Vânzările de electricitate Gas Natural Fenosa au fost de 694 GWh, cu 0,4% mai puțin comparativ cu aceiași perioadă din 2012. Cererea de energie electrică la nivel de țară s-a redus cu 3%, din cauza vremii blânde.

Numărul consumatorilor din Republica Moldova a crescut cu 2,2%, la 838,683.

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Daaaaaa,e un paradox-intrpeinderea inrejistreaza 12 mil.euro!!!!!!!! profit si se „plinje” ca are pierderi???!!!… Cine minte???!!!….Poate ar trebui de trimis acolo controluri riguroase???!!!!….Desigur,e mai usor de „scuturat” intreprinderile mici,care nau „spate” puternic!!…Cum va ghinditi,stimati domni de la Fenosa sa majorati preturile,in saracia de azi???!!!! ..Oare kear ne socot pe noi,toti,prosti….Insa,din pacate,foarte multa rabdare are moldovanul nostru…..

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...