37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Laboratorul Serviciului Vamal și-a extins domeniul de acreditare

Laboratorul Serviciului Vamal și-a extins domeniul de acreditare

06.12.20171.024 views Serviciul Vamal al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Domeniul de acreditare a Laboratorului Serviciului Vama,l a fost extins pentru încă patru metode de încercări, după ce acesta și-a reconfirmat corespunderea cu cerințele standardului SM SR EN ISO/CEI/17025:2006. Misiunea de evaluare s-a desfășurat în data de 16 noiembrie a.c., iar informația cu privire la extinderea domeniului de acreditare al Laboratorului vamal a fost înregistrată în Registrul respectiv al Centrului Național de Acreditare MOLDAC.

Cele patru metode, pentru care a fost extins domeniul de acreditare al Laboratorului vamal, vizează determinarea mai multor caracteristici specifice precum conținutul de fibre celulozice în țesături, masa pe unitatea de suprafață a țesăturii, concentrația alcoolului, precum și, viscozitatea cinematică în produsele petroliere.

Activitatea de bază a Laboratorului vamal, o reprezintă analiza fizico-chimică a mărfurilor în vederea determinării corectitudinii clasificării tarifare și perceperii integrale a drepturilor de import.

Acesta a primit acreditarea MOLDAC în luna iunie 2016, conferindu-i-se competența de efectuare a încercărilor de laborator pentru produsele petroliere și alimentare, iar în rezultatul ultimei misiuni de evaluare, în domeniul de acreditate au fost incluse produsele textile și băuturile alcoolice.

Construcția și dotarea cu echipamente performante a Laboratorului Vamal, a fost realizată în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, finanțat de Uniunea Europeană şi cofinanțat de Guvernul Republicii Moldova.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...