37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   La Chișinău va fi organizat un business forum cu participarea mediului de afaceri din R. Moldova și Austria

La Chișinău va fi organizat un business forum cu participarea mediului de afaceri din R. Moldova și Austria

20.01.2017897 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 2 - 4 februarie curent, la Chişinău, va fi organizat un business forum cu participarea mediului de afaceri din Republica Moldova şi Austria. Acest lucru a fost discutat astăzi, în cadrul întrevederii viceprim-ministrului Octavian Calmîc, ministru al Economiei, cu Christine Freilinger, Ambasadorul Austriei în țara noastră, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al ME a precizat că la forum vor participa şi companii austriece, care activează în România și intenționează să-și extindă afacerile pe piața moldovenească, precum şi  20 de întreprinderi noi din Austria, care consideră piața Moldovei una atractivă pentru  investiții.

În context,  diplomatul austriac a menționat că autoritățile de la Viena sînt interesate în dezvoltarea relațiilor dintre Republica Moldova și Austria, care au o istorie de succes pe parcursul ultimilor ani, inclusiv prin realizarea unor noi proiecte investiționale în construcții, infrastructură, IT, medicină, educație, turism, alte domenii.

La rîndul său, viceprim-ministrul Octavian Calmîc a apreciat stadiul actual al relațiilor comercial-economice dintre cele  două state şi a subliniat că o platformă bună pentru impulsionarea acestora l-a constituit și forumul investițional „Ziua oportunităților investiționale şi de afaceri ale Republicii Moldova", organizat acum doi ani,  la București, de Ministerul Economiei pentru companiile austriece, care activează în România.

Conform datelor Camerei Înregistrării de Stat, în Republica Moldova își desfășoară activitatea 96 de întreprinderi cu capital austriac, valoarea investițiilor în capitalul social fiind de circa 404 milioane de lei. După valoarea capitalului investit, Austria se află pe locul 9 printre țările partenere ale R. Moldova.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...