37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   La ce șmecherii recurg unii angajatori pentru a se eschiva de la plata impozitelor și a contribuțiilor sociale

La ce șmecherii recurg unii angajatori pentru a se eschiva de la plata impozitelor și a contribuțiilor sociale

19.11.20131.155 views Unimedia.info
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

La ce șmecherii recurg unii angajatori pentru a se eschiva de la plata impozitelor și a contribuțiilor sociale

Autoritățile ar trebui să facă publice numele agenților economici neonești. De această părere este președintele Asociației Patronale din Industria Ușoară (APIUS), Alexandra Can. Potrivit ei, astfel ar putea fi combătută economia tenebră. Totodată, sursa citată susține că nici cetățenii nu s-ar mai angaja acolo unde nu le sunt respectate drepturile.

Alexandra Can a făcut aceste declarații în cadrul unei emisiuni de la UNIMEDIA.  

„Eu nu pot să înțeleg. Se vorbește deschis despre munca la negru. Oamenii ajung în prag de pensii și nu mai au pensii, iar autoritățile statului sunt… impotente. Eu nu cred că nu se poate. Eu cred că nu se vrea. Atunci când venim la un dialog cu reprezentanții Guvernului, noi nu știm care dintre noi (agenții economici – n. r.) este cel care greșește și care încalcă legea. Noi îi luăm pe toți de bună credință. Conform legii așa și ar trebui să fim tratați. Dar, organele statale ar trebui să aibă mecanismele și metodele lor prin care să știe cine și ce face. Domilor de atâția ani se vorbește de munca la negru, dar nu am văzut niciodată să-l pună pe unul în față – „Uite dle, ăsta e acle care își bate joc de oameni”! Mi-ar plăcea și mie, dar și altora pentru că nu se vor mai angaja la el.”, a declarat Alexandra Can. 

Președintele APIUS a dezvăluit cum reușesc unii antreprenori să-și ducă în eroare angajații.

„Angajații sunt cei mai vulnerabili. Angajații acceptă să muncească fără contracte, sau plata înjumătățită oficială pentru că nu au altă șansă. Astăzi, omul, care o duce foarte greu, acceptă să primească un salariu cu 200 – 300 de lei mai mult ca la o întreprindere care activează transparent. Omul zice că până voi ajunge la pensie îmi trebuie să trăiesc astăzi. Șmecherii o fac și altfel – îi dau omului să semneze două liste, una ar fi plata în avans și alta lichidarea. Una dintre aceste liste nu o mai include în contabilizare. Omul nu ar trebui să accepte astfel de situații. Ar trebui să îi pună la perete pe acești antreprenori care nu le respectă drepturile sociale”, a conchis Alexandra Can.

Emisiunea integral cu participarea Alexandrei Can poate fi urmărită aici

Comentarii

  1. sabina spune:

    foarte buna initiativa, chiar ar fi o informatie utila. si ar fi bine ca la o astfel de lista sa contribuie chiar si angajatii actuali sau fostii angajati cu informatie

  2. viorica spune:

    initiativa minunata,

  3. mmax spune:

    eu cred c fenomenul salariului injuatatit treuie pastrat 😀

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...