37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Jocuri de noroc ”cu drepturi și obligații”. Ce prevede Regulamentul aprobat de Guvern

Jocuri de noroc ”cu drepturi și obligații”. Ce prevede Regulamentul aprobat de Guvern

28.09.20171.082 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Organizatorul jocurilor de noroc este obligat să desfășoare doar tipurile de jocuri de noroc, care sunt specificate în licența pentru activitate în domeniul, și doar după obținerea licenței corespunzătoare.

Prevederea este inclusă în Regulamentul-tip cu privire la organizarea și desfășurarea activității în domeniul jocurilor de noroc, care a fost aprobat de Guvern. Documentul explică atât drepturile, cât și obligațiile agenților economici, dar și ale jucătorilor, inclusiv specifică și partea ce ține de amenajarea cazinourilor, dar și impozitarea câștigurilor.

Drepturile, obligaţiile organizatorului jocului de noroc.

Organizatorul are următoarele drepturi:

 • să obţină informaţii de la autorităţile publice competente despre actele normative ce reglementează activitatea din domeniul jocurilor de noroc;
 • să-şi reprezinte interesele personal sau prin intermediul reprezentantului său;
 • să conteste, în modul stabilit, deciziile, prescripţiile, acţiunile sau inacţiunile autorităţilor administraţiei publice sau ale persoanelor cu funcţii de răspundere din cadrul acestora;
 • să desfăşoare activităţi auxiliare prevăzute de Legea nr.291 din 16 decembrie 2016 cu privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc și în conformitate cu legislația în vigoare, care contribuie la dezvoltarea activităţii de bază.

În același timp, agentul economic este obligat să desfășoare doar tipurile de jocuri de noroc, care sunt specificate în licență și doar după obținerea actului permisiv. La fel, acesta este obligat să organizeze și să defășoare jocurile de noroc în conformitate cu Legea cu privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc, Legea cu privire la activitățile de acreditare și de evaluare a conformității, precum și să respecte condițiile de licențiere sau regulile de desfășurare a jocurilor de noroc aprobate.

Agentul economic este obligat să asigure condiții de participare la jocul de noroc identice pentru toți jucătorii și să prevină influența externă asupra rezultatului jocului de noroc. O altă obligație a acestuia ține de întreținerea mijloacelor de joc în condiții corespunzătoare și asigurarea securității acestora. Mai mult, acesta trebuie să țină zilnic evidența încasărilor realizate în urma desfășurării activității și a câștigurilor acordate.

Printre obligații se mai numără și faptul că nu trebuie să admită accesul la jocurile de noroc al persoanelor care nu au atins vârsta de 21 de ani, a persoanelor sub influența alcoolului sau drogurilor. Agentul economic nu va avea dreptul să divulge datele jucătorului, fără acordul acestuia.

La capitolul responsabilități fiscale, acesta va trebui să-și onoreze la timp obligațiile și să asigure desfășurarea activității propriei unități de schimb valutar.

Drepturile și obligaţiile jucătorului. Interdicțiile aplicate acestuia

Jucătorul are dreptul, în primul rând, la protecția drepturilor sale de către stat și de către organizatorul jocurilor de noroc, dar și la asigurarea condiţiilor de joc egale ceilalți participanți la joc. La fel, acesta are dreptul să-și primească toate câștigurile.

În același timp, jucătorul și vizitatorii localurilor de joc sunt obligați:

 • să respecte cerințele și obligațiile prevăzute de Legea cu privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc, legislația în vigoare, precum şi regulile de desfăşurare a jocului de noroc aprobate;
 • să se asigure, înainte de participarea la jocul de noroc, că organizatorul jocului de noroc deține licență valabilă pentru practicarea activității în domeniul jocurilor de noroc;
 • să se familiarizeze, înainte de participarea la jocul de noroc, cu regulile jocului de noroc, depunerea mizelor de către jucător;
 • să prezinte, la solicitarea angajatului organizatorului jocurilor de noroc, pentru familiarizare, actul de identificare care conține date despre vârstă.

Jucătorul va fi obligat să părăsească imediat localul, la solicitarea angajatului organizatorului, în cazul în care va săvârși următoarele acțiuni:

 • refuză să prezinte actul prin care poate fi stabilită identitatea sau vârsta;
 • tulbură ordinea publică, aplică forța fizică sau amenință cu aplicarea acesteia, atentând la viața, sănătatea sau proprietatea persoanelor care se află în localul de joc;
 • împiedică activitatea legală de desfășurare a jocurilor de noroc;
 • încalcă regulile de desfășurare a jocului de noroc.

Comentarii

 1. Offfffffffffffffffffffff spune:

  Bravo, distrugeti copii si ttineretul. Chair este greu de pus interdictie in raza localitatii NUUUUU. Deja au deschis linga Hotel National Casino Electronic. Cit se poate de rabdat acest bardac!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...