37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Inspecţia Muncii se ia de capul angajatorilor care PLĂTESC SALARII în plic. AMENZI DE PÂNĂ LA 10 000 LEI pentru munca la negru!

Inspecţia Muncii se ia de capul angajatorilor care PLĂTESC SALARII în plic. AMENZI DE PÂNĂ LA 10 000 LEI pentru munca la negru!

04.06.20121.815 views 24h.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Inspecţia Muncii se ia de capul angajatorilor care PLĂTESC SALARII în plic.

AMENZI DE PÂNĂ LA 10 000 LEI pentru munca la negru!

Amenda pentru persoanele care au angajat salariaţii fără a perfecta actele necesare amenda va constitui de la 8 000 la 10 000 lei, potrivit unui proiect de lege care urmează să fie aprobat de Guvern după care discutat în Parlament.

„Au fot înăsprite sancţiunile administrative pentru persoanele fizice şi angajatori, care nu respectă legislaţia muncii, deoarece în prezent amenzile pentru persoanele fizice şi pentru cele cu funcţii de răspundere este de maxim 1 500 lei”, a declarat pentru 24h. Dumitru Stăvilă, directorul Agenţiei pentru Inspecţia Muncii.
Potrivit lui, „înăsprirea amenzilor e doar una din măsurile pe care intenţionăm să le implementăm pentru combaterea fenomenului salariului în plic. Vrem să perfecţionăm legislaţia din punct de vedere fiscal şi al salarizării”, opinează Stăvilă.
Inspecţia Muncii intenţionează să înteţească controalele la agenţii economici în vederea combaterii fenomenului salariul în plică, împreună cu reprezentanţii poliţiei, fiscului, reprezentanţilor Casei Naţionale pentru Asigurări Sociale.
Datele statistice arată că cel puţin 57 la sută din numărul total al populaţiei ocupate nu-şi declară venitul real, iar valoarea veniturilor nedeclarate este în medie de cel puţin 9,3 miliarde lei. Aceasta constituie cel puţin 13% din PIB.

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Interesant,da in cele 9.3 miliarde lei ,nedeclarati,intra si cele ,care le primesc cei de la politie,fisc si alte organe de stat??? Kind treci pe la toate sediile organelor sus-enumarate,te miri foarte tare:De unde eau functionarii de stat,care se pling pe salariile „mizere”,bani pentru asi cumpara asa automobile luxoase si de asi construi case cu kiteva etaje???!!! Desigur,e mai usor de a pedepsi,dekit de a clarifica-De ce de intimpla asa la noi??? Si,de ce aceasta ii aranjeaza si pe angajatori si pe angajati???!!! Numai,va rog,nu-mi reprosati,ca nu ma ghindesc la pensionarii si copiii nostri…Ba,dimpotriva,la dinsii si ma ghindesc!!! Kit mai mult o sami ee Statul din buzunarul meu,cu atit mai putin o sa vada toti ei-pensionarii si copiii, de la mine,dar,din partea Statului no sa vada-NIMIC!!! Pina ce nu va fi o transparenta complecta a repartizarii banilor,veniti in bujet,no sa fie nici o regula in Statul nostru!!! Si,cu marirea amenzilor no sa ameliorati situatia,ci,doar,o sa mai adaugati mai multa rautate in rindul celora,care fac defalcarile in bujetul Statului!!! Stiu,ca un gospodar bun,se ghindeste,ca,daca vrea ca calul lui sa munceasca bine, apoi,macar,are grija de dinsul….Ei,dar,aceasta, daca e gospodar bun………..Ma indoiesc,ca,pedepsind si inasprind amenzile,o sa obtineti mai multe de la cei,ce muncesc ca caii,dar,nau nici un ajutor si,nici , macar- respect si grija din partea Statului!!! Si,cine o sa ne dee locuri de munca,daca,dupa asa „modificari” si „leji”,o sa se inchida ,incatul cu incetul toate intreprinderile particulare???!!!! La drept vorbind,mii frica de viitorul copiilor mei….(de al meu viitor-nici nu ma ghindesc…)

  2. Contabil spune:

    Am observat un lucru- cu cit sa maresc amenzile cu atat creste mita oferita organelor de control.Se face impresia ca majorarea amenzilor nu duce la reguli ci invers , scopul este de a imbunatati bunastraea functionarilor.De ce se da mita – deoarece in marea de documente care sunt necesare pentru a activa deseori sunt impuse conditii care nu le pot ideplini toti(ma refer la intreprinderi mici) si nu toti pot plati asa impozite.Este necesar de diferentiat veniturile si impozitele. Functionarii fac legile pentru a le sluji tot lor. Nu vad nici un viitor pentru tara noastra

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...