37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Inspecţia Financiară se va ocupa de protejarea intereselor financiare ale statului

Inspecţia Financiară se va ocupa de protejarea intereselor financiare ale statului

13.06.20121.885 views Adevarul.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Inspecţia Financiară se va ocupa de protejarea intereselor financiare ale statului

 

Guvernul va aproba în şedinţa de miercuri decizia de înfiinţare a inspecţiei financiare la instituţiile de stat, potrivit unui proiect de hotărâre.

Noua structură va fi creată în baza Serviciului Control Financiar şi Revizie şi se va ocupa de protejarea intereselor financiare ale statului.

Formarea acestei structuri este necesară din cauza „nivelului înalt de fraude şi corupţie, semnalate prin plângeri şi petiţii, şi ulterior constatate în cadrul controalelor".

Inspecţia va pune accentul pe „solicitări, plângeri, semnale, suspiciuni privind gestionarea neadecvată a fondurilor şi patrimoniului public", iar funcţia de control se va baza pe analiza riscurilor.

În vizorul instituţie se vor afla întreprinderile de stat, municipale, societăţile pe acţiuni cu cota statului, respectiv şi întreprinderi, organizaţii care gestionează patrimoniul statului, persoane juridice şi fizice care utilizează fonduri din împrumuturile şi granturile acordate Republica Moldova.

Comentarii

  1. Victoria spune:

    E foarte interesanta informatia aceasta!!! In loc,sa-si mai diminueze cheltuielile institutiile de Stat,se mai kreaza inca o structura,ca sa „protejeze interesele financiare a statului”…Ma scuzati,da de la cine le protejati oare???!!!…Tare asi dori,ca,kind se kreaza inca o structura de stat,sa intrebe contribuabilii(care acumuleaza bujetul statului!!!)-le mai trebue inca un „mincau” in spate???!!!! Ori,poate,cineva,dintre cei de sus,nare unde sa-si angajeze neamurile???!!!…E un dezastru complect in tarisoara noastra!!! …Avem mai multi controlori,dekit lucrtatori !!!…Atitea organizatii,care lupta cu coruptia,dar,ea-cum a existat in Moldova,asa si exista-pur si simplu isi schimba nitel notiunea-diferite taxe si defalcari neintemeieate!!!… Rabdare,stimati,concetateni !!!! Pina la sfirsitul anului-mai este…Si,fantezie bogata au conducatorii nostri…

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...