37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Informarea contribuabililor despre efectele negative ale achitării salariilor ,,în plic”

Informarea contribuabililor despre efectele negative ale achitării salariilor ,,în plic”

26.02.20141.070 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Informarea contribuabililor despre efectele negative ale achitării salariilor ,,în plic”

 

În incinta IFS pe raionul Teleneşti s-a desfăşurat un seminar cu participarea reprezentanţilor agenţilor economici pe tema: „Conformarea benevolă a contribuabililor şi efectele  achitării “salariului în plic”. La seminar  au participat circa 50 de agenţi economici.

Principalele subiecte abordate în cadrul seminarului au ţinut de aspectele metodologice din domeniul fiscal, respectarea legislaţiei în domeniul raporturilor de muncă şi protejarea drepturilor salariaţilor, precum şi întreprinderea măsurilor în vederea contracarării fenomenului „muncii la negru” şi a practicii de achitare a salariilor „în plic”. Este evident că nedeclararea integrală a salariilor achitate angajaţilor şi/sau a numărului de angajaţi de facto duce la diminuarea de către agenţii economici a veniturilor obţinute, la nereflectarea tuturor obiectelor impozabile, precum şi provoacă diminuarea contribuţiilor de asigurări sociale şi a primelor de asigurare medicală. Participanţii la seminar au menţionat că fenomenul achitării salariului în plic nu va fi înlăturat până când salariaţii nu vor conştientiza că, din cauza veniturilor nedeclarate, vor avea pensii minime şi vor fi privaţi şi de alte înlesniri sociale.

Comentarii

  1. Aurel, patanovici spune:

    Eu zic ca fenomenul achitarii in plic nu va fi inlaturat, pina autoritatile nu vor intelege ca trebuie sa diminueze impozitele pe venit, contributii, si multe alte, pentru ca intradevar ii o povoara pentru companii sa achiti atitea impozite, si pentru angajati tot, In privinta pensiei stii kum la anii cei deamu mare bani nu ti mai trebuie, credca numai de medicamente, ca la noi pensia oricum ii mizera, si plus daca vor mai majora virsta de pensionare

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...